menu

Van Meijeren en Baudet sluiten drukbezocht boerenprotest af: "Wij geven nooit op!"

Van Meijeren en Baudet sluiten drukbezocht boerenprotest af: "Wij geven nooit op!"

Het boerenprotest van 11 maart trok tienduizenden mensen. De demonstratie, georganiseerd door Farmers Defense Force (FDF), gold als een enorme "NEE!" tegen het beleid van Rutte en Kaag. Niet alleen op het gebied van de landbouw, waar FDF zelf voornamelijk bij betrokken is, maar ook waar het gaat om de energierekening, woke-propaganda en de Groningers die nog steeds niet gecompenseerd zijn. Een algemene volksdemonstratie, kortom.

Forum voor Democratie was ook aanwezig, als een van de weinige oppositiepartijen. Thierry Baudet en Gideon van Meijeren sloten de manifestatie net iets na vieren af. Aan het begin van zijn betoog haalde de voorman van FVD een grote zak meelwormen tevoorschijn: "Dit is het eten van de toekomst. Dit is wat ze willen dat we eten", begon hij. Onder luid applaus goot hij de zak insecten leeg: "No way!"

Na zijn betoog was Van Meijeren aan de beurt. Hij benadrukte het belang van de fundamentele oppositie die wordt gevoerd door FVD - die ervoor zorgt dat het stikstofnarratief eindelijk begint te kantelen. Niet ingeven, maar keihard doorzetten: "Wij zijn hier om te winnen. Want winnen is belangrijker dan meedoen!"