Eerste Kamer

Eerste Kamer

Ontmoet onze top 5


Johan Dessing

Johan Dessing (57 jaar) - Lijsttrekker

Johan Dessing (1965) is Eerste Kamerlid en fractievoorzitter in Noord-Holland. Hij is al 30 jaar werkzaam als Outbound Planner / Assistent Luchtverkeersleider in de verkeerstoren van Schiphol. Dessings specialiteiten zijn Infrastructuur en Ruimtelijke ordening. Geen windturbines en zonneparken maar meer woningen, behoud van landbouw en natuur, en nadenken over een nieuwe Nationale Luchthaven in zee.

Joris van den Oetelaar

Joris van den Oetelaar (39 jaar) - Kandidaat Eerste Kamerlid

Joris (1983) zet zich in voor ondernemers en boeren. Binnen FVD is hij als bestuurder onder andere verantwoordelijk voor campagnes en events. Daarnaast is hij nog ondernemer in de paardensector en de evenementenbranche.

Simone Kerseboom

Simone Kerseboom (38 jaar) - Kandidaat Eerste Kamerlid

Simone Kerseboom verhuisde op twaalfjarige leeftijd naar Zuid-Afrika. Daar promoveerde ze in de geschiedenis en is ze gespecialiseerd in de natiestaat en nationale identiteit. In 2015 keerde ze terug naar Nederland, waar ze nu als trotse Limburgse haar eigen vertaalbedrijf heeft. Simone wil zich inzetten voor het beschermen van onze prachtige Nederlandse identiteit, geschiedenis en erfgoed.

Tom Russcher

Tom Russcher (30 jaar) - Kandidaat Eerste Kamerlid

Tom Russcher is landelijk perswoordvoerder van Forum voor Democratie. De massale immigratie, het klimaatbeleid en de alsmaar verdergaande Europese eenwording vernietigen ons fantastische land op korte termijn. Hij gaat er in de Eerste Kamer alles aan doen om dit desastreuze beleid te stoppen.

Anton van Schijndel

Anton van Schijndel (63 jaar) - Kandidaat Eerste Kamerlid

Anton van Schijndel is jurist en politiek adviseur. In de gemeenteraad legt hij zich toe op drie speerpunten: het enorm versnellen van de woningbouw (Haven-Stad), steviger handhaving van law & order, én het afschaffen van de erfpacht. Anton is geboren en getogen in Amsterdam. Hij studeerde rechten en bestuurskunde (Universiteit van Amsterdam) en politieke economie (Columbia University), en werkte meer dan tien jaar in het buitenland.

Bedankt voor uw stem op FVD!

Wat FVD wil in de Eerste Kamer:

  • Strengere grenscontroles en asielstop
  • Directe democratie middels referenda
  • Stoppen met peperdure klimaatbeleid
  • Soevereiniteit behouden; geen machtsoverdracht naar Brussel