menu

I&O peiling: Potentieel 10 zetels voor FVD!

I&O peiling: Potentieel 10 zetels voor FVD!

In de meest recente politieke peiling van Ipsos I&O blijkt dat Forum voor Democratie een potentieel van tien (!) Tweede Kamerzetels heeft. Een bemoedigende ontwikkeling, die bevestigt dat de boodschap van FVD steeds breder weerklank vindt onder de Nederlandse bevolking.

Regeerakkoord stelt teleur

Hoewel er een ‘rechtse wind’ zou gaan waaien in Nederland, blijven veel zaken ‘gewoon’ hetzelfde. Eerder al, tijdens de Algemene Beschouwingen, kaartte Thierry Baudet (FVD) een aantal ontbrekende zaken aan die men wél zou verwachten in het regeerprogramma. Hoe kijkt het kabinet aan tegen ‘woke’ en LHBT-les in het (basis)onderwijs? Waarom is er naast de immigratieplannen geen initiatief voor een remigratie-programma? Waarom moet de agrarische sector nog steeds fors krimpen en gaan we door met het stikstofbeleid?

Het meest recente voorbeeld zijn de honderden miljoenen die het kabinet aan herstelbetalingen voor het slavernijverleden gaat betalen - het beleid van Rutte IV blijkt volstrekt ongewijzigd. Is dit nu het regeerakkoord waar Nederland voor heeft gekozen?

Hebben de PVV en BBB zitten slapen tijdens de onderhandelingen? Of is FVD daadwerkelijk de énige partij die een koerswijziging voorstaat, en Nederland weer op 1 wil zetten?

FVD houdt koers

Verschillende peilingen, waaronder die van Ipsos I&O en EenVandaag, peilden FVD op 4 zetels en een potentieel van 10 zetels. Een mogelijke verklaring voor de stijging die FVD laat zien, zijn de kiezers die het kabinetsbeleid te licht hebben bevonden. De plannen van de coalitie lijken vooralsnog geen weerspiegeling te zijn van de verkiezingsuitslag.

FVD houdt koers, en bouwt zich intussen verder uit als beweging. Niet alleen in Nederland, maar ook in Europa, waar Forum sinds dit jaar is aangesloten bij ESN (Europa van Soevereine Naties).

Word ook onderdeel van de beweging, net als ruim 60.000 anderen. Sluit je aan!

Word lid van FVD!