menu

Leeuwarder Courant voorspelt grote winst FVD

Leeuwarder Courant voorspelt grote winst FVD

Vandaag verscheen een opmerkelijke peiling in de Leeuwarder Courant. Het onafhankelijk onderzoeksbureau Enigma Research onderzocht het voorgenomen stemgedrag van de inwoners van Friesland bij de aanstaande Provinciale Statenverkiezingen op 15 maart. Het resultaat is verbluffend.

Want volgens deze peiling - gehouden onder een grote groep willekeurig geselecteerde Friezen - kan Forum voor Democratie aanstaande woensdag rekenen op de stem van maar liefst 12 procent (!) van de Friese bevolking.

Dat is vergelijkbaar met het resultaat van 2019, toen FVD 13 procent van de stemmen won en de grootste partij van Nederland werd.

De peiling toont een opmerkelijk verschil met de peilingen van de NPO - die er in verleden overigens vrijwel altijd naast zaten: bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2021 peilden zowel Maurice de Hond als EenVandaag onze partij 60 procent te laag ten opzichte van het daadwerkelijke verkiezingsresultaat. I&O Research peilde FVD zelfs 100 procent te laag (we werden twee keer groter dan zij voorspelden).

Geen enkel ander medium heeft de peiling tot nu toe durven te publiceren. Dat is begrijpelijk, want de peiling bewijst dat alles nog kan veranderen. Dat het beeld van de gevestigde media niet klopt. Dat de mensen in Nederland dwars door de overheidspropaganda heenkijken.

Laten we de komende dagen samen alles op alles zetten om op 15 maart een fantastisch verkiezingsresultaat te behalen! Het kán. Het moét! Steun onze campagne! Geef ons uw support, deze cruciale laatste dagen!