menu

FVD-delegatie bezoekt internationale conservatieve conferentie CPAC

FVD-delegatie bezoekt internationale conservatieve conferentie CPAC

Op 4 en 5 mei vond te Budapest de grootste conservatieve conferentie van Europa plaats: de Conservative Political Action Conference (CPAC). Een delegatie van FVD – met Tweede Kamerleden Simone Kerseboom en Frederik Jansen – reisde af naar Hongarije om deze samenkomst bij te wonen. Waar het bij andere “rechtse” conferenties slechts gaat over het behoud van de vrije markt en daaraan gerelateerde economische aspecten, draait het bij CPAC om hetgeen wat écht belangrijk is: het behoud van de westerse beschaving.

De FVD-delegatie sprak tijdens de conferentie met vertegenwoordigers van verschillende internationale politieke partijen, nieuwsplatforms en denktanks. Zij kregen een exclusieve eerste druk aangeboden van The Covid Conspiracy, de Engelstalige vertaling van Het Coronabedrog van Thierry Baudet. Simone Kerseboom werd geïnterviewd door de Servische partij Dveri en tijdschrift The European Conservative. Op donderdagmiddag bracht de delegatie – samen met internationale gasten als Ernst Roets van het Zuid-Afrikaanse AfriForum – live verslag uit van de conferentie.

Op uitnodiging van de Hongaarse politieke partij Mi Hazánk (Ons Vaderland) bezocht de FVD-delegatie bovendien het Hongaarse parlement. Daar werd de basis gelegd voor een samenwerking en vriendschap, die in de (nabije) toekomst verder uitgebouwd zal worden.

Hongarije bewijst dat het nog mogelijk is om de westerse beschaving te koesteren en te beschermen. Ondanks grote internationale druk is het land in staat geweest om zijn identiteit te behouden: het verweert zich tegen transgenderpropaganda, voert een strikt immigratiebeleid en is – in tegenstelling tot West-Europa – niet het toneel van etnische spanningen. Bij terugkomst werd de FVD-delegatie geconfronteerd met de links-liberale werkelijkheid in eigen land. Hier plegen onze landgenoten abortussen voor het klimaat of worden ze op lafhartige wijze gelyncht door een groep Afrikanen.

CPAC heeft ons er nog maar eens aan herinnerd hoe ver ons land is afgegleden en ons nieuwe contacten, inspiratie en energie gegeven om het tij te keren.