menu

Woke & LHBT-propaganda

Woke & LHBT-propaganda
 • Verbod op transgender-propaganda op scholen en in tv-programma's voor jeugd
 • Geslachtsveranderingsoperaties en hormoontherapie/puberteitsremmers voor minderjarigen verbieden
 • Politieke sturing in schoolboeken onafhankelijk laten onderzoeken en terugdringen

Het uit de VS overgewaaide woke-activisme rukt op in Nederland. Op steeds meer plekken in onze publieke ruimte wordt een ideologie van zelfafwijzing en schuld uitgedragen. Onze geschiedenis, tradities en cultuur - zaken die Nederlanders volgens FVD juist met elkaar verbinden - worden ter discussie gesteld en aangevallen. Alle sociaal-maatschappelijke normen staan onder druk. Vooral ‘witte’ (activistentaal voor ‘blanke’), heteroseksuele mannen moeten het ontgelden. Zij zouden het toonbeeld zijn van onderdrukking door het Westen en, volgens de wokeactivisten, verantwoordelijk zijn voor zo’n beetje alle problemen in de wereld. Overal - in reclames, in de kunst, bij sportevenementen en op scholen - wordt dit idee plichtmatig gepropageerd.

Ook kinderen zijn het doelwit geworden van wokeactivisten. Ze worden, veelal door gesubsidieerde organisaties (die ‘gastlessen’ verzorgen op scholen), banggemaakt met doemscenario’s over het klimaat, hen wordt een schuldgevoel aangepraat vanwege het verleden en ze worden al op vroege leeftijd in aanraking gebracht met alternatieve seksuele oriëntaties - want ook de heteroseksuele norm is woke-activisten een doorn in het oog.

De gevolgen hiervan zijn duidelijk zichtbaar: steeds meer jongeren worden aan het twijfelen gebracht over hun zogenaamde ‘genderidentiteit’ en hebben ten onrechte het gevoel ‘in het verkeerde lichaam te zitten’. Vaak gaat het om kwetsbare jongeren, die in het ergste geval worden overgehaald om onomkeerbare hormoonbehandelingen en geslachtsoperaties te ondergaan. Hormoonremmers worden toegediend aan kinderen vanaf elf jaar en borstamputaties worden verricht bij kinderen vanaf vijftien jaar. De afgelopen tien jaar is het aantal mensen dat een geslachtsoperatie ondergaat verviervoudigd. FVD wil deze schadelijke trend zo snel mogelijk keren.

Wij willen:

 • Mensen beoordelen op individuele kwaliteiten; niet op geslacht, huidskleur of godsdienst. We willen dus geen ‘diversiteitsquota’ of ‘positieve’ discriminatie. In ons land is iedereen gelijk, zoals artikel 1 van de Grondwet bepaalt.
 • Intrekken van de gemaakte excuses voor het Nederlandse koloniale verleden. Tevens nooit meer excuses of smartengelden van de regering voor andere zaken die een ver verleden betreffen.
 • Geen gebruik meer van activistische vlaggen door overheidsinstellingen, zoals LGBT+- en Oekraïnevlaggen.
 • Niet meegaan in activistisch taalgebruik zoals ‘wit’ i.p.v. blank; geen taboe op gangbare Nederlandse woorden.
 • Geen subsidies meer voor organisaties die op scholen seksualiteit opdringen aan kinderen, zoals de Rutgers Stichting.
 • Verbod op hormoonbehandelingen en operaties voor minderjarigen in het kader van een 'geslachtsverandering'.
 • Geen deelname van kinderen aan ‘pride parades’ en ‘dragqueenshows'.
 • Een wettelijk verbod op transgender-propaganda op scholen en in TV-programma’s voor de jeugd en een einde aan LGBT+ campagnes vanuit overheidsinstellingen.
 • Instellen van een onafhankelijke commissie om de politieke sturing in schoolboeken te onderzoeken en zoveel mogelijk terug te dringen.