Kartel doet greep naar de macht: Pandemiewet aangenomen in Eerste Kamer

Kartel doet greep naar de macht: Pandemiewet aangenomen in Eerste Kamer

De Pandemiewet is met een tweederde meerderheid aangenomen in de Eerste Kamer. Het kartel heeft - nog snel vóór de aanstelling van de nieuwe senaat - de wet doorgedrukt, ondanks alle maatschappelijke onrust. Ook FVD sprak zich herhaaldelijk en krachtig uit, onder meer met een petitie die meer dan 130.000 is ondertekend.

De petitie is een duidelijk signaal van zoveel terecht bezorgde Nederlanders die het niet meer accepteren dat grondrechten zo makkelijk en op onrechtmatige wijze opzijgeschoven kunnen worden zoals we allemaal al eerder hebben meegemaakt tijdens de coronaperiode.

Johan Dessing, FVD-Eerste Kamerlid heeft in zijn betoog duidelijk aangegeven wat de implicaties van deze wet zijn. Het is een machtigingswet waarmee ministers de bevoegdheid krijgen om met één druk op de knop Nederland weer in een totale lockdown te storten.

Ontluisterend hoe de kartelpartijen klakkeloos meegaan met deze wetswijziging
-Johan Dessing, FVD-fractievoorzitter in de senaat

Zonder dat het parlement daar voorafgaand mee hoeft in te stemmen en zonder dat er überhaupt eerst een debat over gevoerd hoeft te worden, kunnen ministers straks:

  • bepalen dat iedereen in Nederland 1,5 meter afstand van elkaar moet houden, of 2 meter, of 3 meter, als bijvoorbeeld Jaap van Dissel denkt dat dat veiliger is,
  • mondkapjes verplichten, van niet-medische tot FFP3-maskers, ook in de buitenlucht,
  • alle winkels, alle horeca en alle bedrijven in Nederland sluiten,
  • alle evenementen verbieden,
  • het openbaar vervoer volledig stilleggen,
  • een avondklok instellen, of het verblijven in de buitenlucht zelfs 24/7 verbieden,
  • alle scholen in Nederland sluiten,
  • een vaccinatie- of testbewijs in de vorm van een QR-code verplichten om deel te mogen nemen aan het maatschappelijk leven, of
  • tal van andere collectieve maatregelen nemen, die we nu nog niet eens kunnen bedenken.

Johan Dessing reageert na de stemming: “Ontluisterend hoe de kartelpartijen klakkeloos meegaan met deze wetswijziging”. Met het aannemen van deze wetswijziging kunnen collectieve maatregelen worden ingevoerd, nota bene zonder afdoende parlementaire toetsing. Een nieuw dieptepunt voor de democratie.