menu

FVD stapt in nieuwe Europese partij met Duitse AfD

FVD stapt in nieuwe Europese partij met Duitse AfD

Forum voor Democratie heeft zich aangesloten bij Europe of Sovereign Nations (ESN), de nieuwe Europese partij die onder leiding van de Duitse AfD is opgericht. In lijn met de visie voor Nederland, zal FVD zich op Europees niveau gaan inzetten voor een immigratiestop en een effectief remigratiebeleid. Ook het globalisme, de Brusselse bureaucratie en de afbraak van onze soevereiniteit zijn kernpunten van de partij.

Europese samenwerking

Naast de AfD, die onlangs geweldige resultaten behaalden bij de deelstaatverkiezingen in Thüringen en Saksen, zijn ook MHM (Hongarije), SPD (Tsjechië), NN (Polen), Revival (Bulgarije), TTS (Litouwen), De Republikeinse Beweging (Slowakije) en het Franse Reconquête van Zemmour aangesloten bij de Europese partij.

FVD behaalde bij de afgelopen EU-verkiezingen van 6 juni zelf helaas geen zetel in het Europese Parlement, maar zal desalniettemin aanhaken bij het nieuwe ESN. Want behalve de politieke fractie binnen het Europees Parlement zelf, wordt er ook een partij gebouwd - een organisatie dus, dat congressen kan organiseren, debatten kan openbreken, onderzoeken kan doen en bovendien het Europese netwerk van FVD enorm vergroot.

Europese instituties

Als grootste ledenpartij van Nederland, dat zich naast politiek ook maatschappelijk inzet, zal FVD zich binnen deze nieuwe samenwerking focussen op onder meer de vorming van Europese instituties.

The Sofia Declaration

Eerder dit jaar tekende Ralf Dekker namens Forum voor Democratie de Sofia Declaration, die werd opgezet door het Bulgaarse Revival, één van de partijen binnen het nieuwe ESN. Onder meer het aanvechten van internationaal corporatisme, de bestrijding van (Brusselse) bureaucratie en het stoppen van de oorlog middels vredesonderhandelingen stonden hierin centraal.