menu

FVD eist handhaving Mediawet in sommatiebrief aan Commissariaat voor de Media

FVD eist handhaving Mediawet in sommatiebrief aan Commissariaat voor de Media

Al jaren zijn vertegenwoordigers van Forum voor Democratie (FVD) niet of slechts bij hoge uitzondering te zien bij televisieprogramma’s van de NPO.

Het is een groot misverstand dat FVD bewust kiest voor deze media-afwezigheid. We zouden, net als alle andere partijen die vertegenwoordigd zijn in de landelijke politiek, graag aanschuiven bij NPO-talkshows om onze standpunten naar voren te brengen en het gesprek aan te gaan met een zo breed mogelijk publiek.

Maar sinds de coronaperiode krijgen we deze kans niet meer. Er is sprake van een boycot van onze partij – de grootste ledenpartij van Nederland. FVD’ers zijn niet meer welkom bij de NPO en de argumenten die hiervoor door verschillende omroepen worden aangedragen, zijn uiterst zorgwekkend.

Om een einde te maken aan deze ondemocratische situatie, heeft het bestuur van FVD een brief gericht aan het Commissariaat voor de Media. De kernboodschap: handhaaf de Mediawet en de pluriformiteit die hierin centraal staat. De brief, waarin tevens een boekje wordt opengedaan over de opmerkelijke houding van de NPO, is hier in zijn geheel te lezen.

Brief aan het Commissariaat voor de Media