menu

FVD-delegatie bezoekt Internationaler Frauenkongress in Keulen

FVD-delegatie bezoekt Internationaler Frauenkongress in Keulen

Dit weekend bracht een delegatie van Forum voor Democratie een bezoek aan Keulen. Aanleiding was het Internationaler Frauenkongress van zaterdag 5 oktober, georganiseerd door de nieuwe partij Europe of Sovereign Nations (ESN). Op uitnodiging van europarlementariër Irmhild Boßdorf (AfD/ESN) reisde o.a. Lidewij de Vos af naar ons buurland voor een congresdag die in het teken stond van Vrouwen en Werk.

Nieuwe Europese alliantie

FVD maakt sinds kort deel uit van ESN – samen met AfD (Duitsland), Reconquête (Frankrijk), Mi Hazank (Hongarije), Revival (Bulgarije), SDP (Tsjechië), Republika (Slovenië), New Hope (Polen) en TTS (Litouwen). Hoewel FVD bij de laatste Europese parlementsverkiezingen geen zetel behaalde, maakt het toch deel uit van deze nieuwe Europese alliantie. Onze maatschappelijke beweging en infrastructuur is in veel opzichten een voorbeeld voor onze partners. Zo waren de in Keulen aanwezige delegaties uit Duitsland, Bulgarije en Tsjechië geïnteresseerd in onze ForumApp – een platform waar gelijkgestemden elkaar kunnen vinden via onder meer een chat-, dienstverlenings- en verkoopfunctie.

Onze partij acht het van groot belang om juist óók in internationaal verband allianties te smeden met andere patriottische, anti-globalistische partijen. We kunnen elkaar enerzijds versterken in onze strijd tegen de Brusselse bureaucratie, de massale immigratie, het klimaat- en LGBTQ-beleid, enzovoorts. Anderzijds kunnen we van elkaar leren als het gaat om het bouwen van een netwerk – en samenwerken om de cultuur en soevereiniteit van onze Europese natiestaten te beschermen en te herstellen.