menu

Frederik Jansen staat Kamerzetel tijdelijk af aan Pepijn van Houwelingen vanwege parlementaire enquête over corona

Frederik Jansen staat Kamerzetel tijdelijk af aan Pepijn van Houwelingen vanwege parlementaire enquête over corona

Kort na de verkiezingen riep FVD-partijleider Thierry Baudet de Tweede Kamer op om de gepauzeerde parlementaire enquête over het coronabeleid te hervatten. De nieuwe Kamer, die totaal andere politieke verhoudingen heeft dan vóór 22 november, gaf daaraan gehoor. De hervatting van de parlementaire enquête geldt als een belangrijke overwinning voor onze partij - en gaat tevens gepaard met een grote verantwoordelijkheid. FVD is de enige partij die vanaf het begin fundamenteel oppositie heeft gevoerd tegen het coronabeleid.

In dat licht heeft Frederik Jansen besloten om tijdelijk te stoppen als Tweede Kamerlid. Hij geeft zijn zetel op en maakt daarmee de weg vrij voor de terugkeer van Pepijn van Houwelingen in het parlement.

Jansen maakte zijn keuze om zijn werk als Kamerlid (tijdelijk) neer te leggen maandagavond bekend, tijdens de uitzending van Forum Inside. Hij noemt de hervatting van de parlementaire enquête inzake corona als de voornaamste reden voor zijn besluit. Door zijn zetel af te staan zal Van Houwelingen zijn belangrijke onderzoekswerk omtrent de coronamaatregelen en de vaccins kunnen voortzetten.

Van Houwelingen laat weten dat hij veel respect heeft voor het besluit van Jansen. “Deze teamspirit zie je alleen bij FVD. Ik waardeer het ontzettend dat Frederik mij deze kans geeft. Ik kan hem en de rest van Nederland verzekeren dat ik alles zal doen om de onderste steen boven te krijgen.”

Het vertrek van Jansen uit de Tweede Kamer betekent niet dat hij stopt bij FVD. Integendeel: hij zal vanaf nu veel meer tijd hebben om zijn creatieve, technische en organisatorische talenten op andere plekken binnen onze partij in te zetten. Jansen blijft aan als bestuurslid van FVD, blijft betrokken bij de Haagse fractie en zal zich onder meer gaan richten op de uitbouw van het ecosysteem van onze beweging.

We zijn Frederik ontzettend dankbaar voor alles wat hij tot nu toe als Kamerlid heeft betekend, onder meer op de dossiers immigratie, klimaat, digitale zaken en gender-indoctrinatie. We zien uit naar zijn terugkeer in het parlement en wensen Pepijn als zijn tijdelijke vervanger ontzettend veel succes de komende periode.

Aan eenieder die hen steunt in hun belangrijke werk doen we de oproep om lid te worden van onze partij!