menu

Dick Schoof ziet Rutte als grootste inspiratie

Dick Schoof ziet Rutte als grootste inspiratie

We moeten het hebben over Dick Schoof, de man die gisteren door Wilders en zijn coalitiepartners naar voren is geschoven als nieuwe premier van Nederland.

Spin in het web van de Nederlandse deep state

Veel mensen zullen de naam Schoof nog niet eerder hebben gehoord. Zijn politieke profiel is namelijk beperkt. Maar achter de schermen is Schoof de spin in het web van wat zich het best laat omschrijven als de Nederlandse deep state.

Schoof heeft jarenlang topposities bekleed in het ambtenarenapparaat van Rutte. Eerst als architect van de Nationale Politie, later als baas van de NCTV en directeur-generaal van de AIVD. Het is dan ook geen verrassing dat hij tijdens zijn eerste persconferentie Rutte noemde als "vorm van inspiratie in de manier waarop hij dingen doet". Schoof is tevens ruim 30 jaar lid geweest van de PvdA.

Als vertrouweling van het kartel en als belangrijke speler in de best ingelichte kringen van de overheid heeft Schoof zich altijd voorstander getoond van de EU, de NAVO en het radicale klimaatbeleid. Als AIVD- en NCTV-baas heeft hij zich van burgerrechten nooit iets aangetrokken.

Belichaming van het oude kartelsysteem

Wie met een stem op Wilders dacht te kiezen voor iets nieuws, komt bedrogen uit. Schoof is de belichaming van het oude kartelsysteem dat ons land al decennia in zijn greep heeft. Het spijt ons dit slechte nieuws te moeten brengen, maar dit wordt gewoon een Rutte 2.0.

Nieuwe verkiezingen over een week

Gelukkig is er ook goed nieuws. Op donderdag 6 juni zijn er weer verkiezingen. Nederland kiest op die datum de afvaardiging in het Europees Parlement.

Het is cruciaal dat we een duidelijk signaal afgeven en ditmaal échte verandering bewerkstelligen. Geen oude gezichten meer, maar nieuwe mensen met frisse ideeën. Ga dus stemmen op 6 juni - en overtuig zoveel mogelijk mensen om hetzelfde te doen.