menu

Afbraak van Nederland gaat onverminderd door, BBB zal daar niks aan veranderen

Namens Forum voor Democratie hield Gideon van Meijeren een betoog over de uitslag van de verkiezingen. Hij maakt zich zorgen over het verval van de democratie en de opmaat naar een totalitair regime, waarin kritische geluiden telkens weer worden onderdrukt door middel van censuur. Ook gaat hij in op de risico’s van de Central Bank Digital Currency, het kapotmaken van de agrarische sector, het antidemocratische EU-beleid, het onbetaalbare klimaatbeleid en het allesvernietigende immigratiebeleid.

Van Meijeren stelt de vraag ter discussie of de verkiezingsuitslag nu een goede afspiegeling is van de daadwerkelijke wil van de Nederlandse bevolking. Ofwel de vraag of ons democratische stelsel nog wel functioneert. Daarbij gaat hij in op het feit dat bijna de helft van de Nederlandse kiesgerechtigden niet (meer) naar de stembus gaat omdat ze hun vertrouwen in de rechtsstaat en de democratie verloren hebben. Dit is op zijn minst zorgelijk te noemen.

Ook stelt Van Meijeren aan de vier aanwezige ministers (Rutte, Kaag, Hoekstra en Schouten) de vraag hoe zij aankijken tegen het feit dat men in Nederland te maken heeft met een enorme censuur vanuit social media. Het gaat om Big Techbedrijven die feitelijk de grenzen van de vrijheid van meningsuiting in Nederland bepalen.

Tot slot gaat Van Meijeren in op het feit dat er heel veel mensen in Nederland zijn die daadwerkelijk iets anders willen. Dat betreft het maatschappelijk onbehagen, die onvrede waar iedereen het over heeft. Dat is volgens Van Meijeren de verklaring waarom er massaal op BBB is gestemd, wat dus gezien kan worden als een proteststem tegen het kartel. Hij waarschuwt echter ook voor het feit dat het nog maar de vraag is of BBB daadwerkelijk voor verandering zal gaan zorgen. BBB is immers een partij die in werkelijkheid op hoofdlijnen al deze beleidsrichtingen van het kartel ondersteunt. Ofwel: al die maatschappelijke onvrede, die woede, die onrust, is met succes gekanaliseerd en in de richting gestuurd van een oppositiepartij die gedoogd en getolereerd wordt, omdat die wel lijkt op een bedreiging van de macht, maar dat in feite niet is.

Als het aan Van Meijeren ligt, blijft de vlag voorlopig nog steeds op zijn kop hangen, omdat Nederland nog altijd in nood verkeert. Het is daarom belangrijk om waakzaam te blijven.