menu

150.000 extra opvangplaatsen voor vluchtelingen maar geen woningen voor Nederlanders

150.000 extra opvangplaatsen voor vluchtelingen maar geen woningen voor Nederlanders

Deze week werd bekend dat het kabinet 150.000 Oekraïense vluchtelingen in Nederland wil opvangen. (1) Het gevolg van een nodeloze oorlog waar FVD al in 2016 voor waarschuwde. Naast de inrichting van asielzoekerscentra wil het kabinet extra woningen - en zelfs heuse dorpen - versneld bijbouwen voor de huisvesting van Oekraïeners, die hier, naar alle waarschijnlijkheid, niet meer weggaan. 

Niet alleen legt dit een verhoogde druk op de zorg of onze economie, de woningmarkt wordt nog krapper. Momenteel heerst er in Nederland een woningtekort van 300.000 huizen. Om de situatie te verergeren is in 2019 besloten dat door de gefabriceerde “stikstofcrisis” de Nederlandse genoodzaakt werd te worden vertraagd. Doordat onze bevolking elk jaar groeit, puur en alleen door de toestroom van migranten, wordt de woningnood groter, de wachtrijen langer en zowel koop- als huurprijzen hoger. 

De kabinetten van Rutte hebben een ravage aangericht waardoor Nederlanders nu nauwelijks aan een woning kunnen komen - laat staan een betaalbare. Onze verantwoordelijkheid ligt daarom ook niet bij het opnemen van migrantenstromen en het huisvesten van mensen die niet thuis zijn in Nederland. Dat nu zelfs de woningbouw exclusief voor Oekraïeners wordt versneld, is een klap in het gezicht van alle Nederlanders die al jaren zoeken naar een huis. 

FVD heeft drie concrete voorstellen om de woningnood te verzachten en de huizenprijzen omlaag te brengen: 

  • Een einde maken aan de massa-immigratie waardoor elk jaar honderdduizenden mensen naar Nederland komen en de woningmarkt nóg verder belasten;
  • Stoppen met de klimaatplannen die Nederlanders dwingt van het gas af te gaan; 
  • De stikstofregels afschaffen zodat er weer gebouwd kan worden. 

De woningnood is oplosbaar. Het is geen kwestie van kunnen, maar van willen. 


1. https://www.telegraaf.nl/nieuws/1633671146/ministerie-van-justitie-en-veiligheid-bereidt-zich-voor-op-de-komst-150-000-vluchtelingen-uit-oekraine