menu

Van Meijeren (FVD) en Van Der Plas (BBB) over anti-agrarische SDG's in Landbouwdebat

Tijdens het Landbouwdebat dat gisteren plaatsvond in de Tweede Kamer confronteerde Gideon van Meijeren (FVD) Caroline van der Plas (BBB) met haar houding ten opzichte van de Sustainable Development Goals (SDG's) en de impact ervan op de Nederlandse agrarische sector. Van Meijeren benadrukte dat de SDG-agenda, waarin o.a. de eiwittransitie een grote rol speelt, destructief is voor boeren en drong erop aan dat BBB haar woorden over steun aan de boeren daadwerkelijk in daden omzet.

Van der Plas verdedigde haar partij door te stellen dat de SDG's niet alleen over landbouw gaan, maar ook over armoedebestrijding en kansen voor kwetsbare groepen. Zij vond de motie van FVD te radicaal en wees erop dat BBB daar niet in meegaat. Van Meijeren noemde dit een zwaktebod en benadrukte dat Nederland de soevereiniteit moet herwinnen om zélf te bepalen hoe armoede wordt bestreden en dat de SDG's, zoals de eiwittransitie, grote nadelen opleveren voor de agrarische sector.

95% CO2-reductie

Waar Van der Plas de Europese samenwerking en de bredere reikwijdte van de SDG’s verdedigt, ziet FVD hierin juist een bedreiging voor de soevereiniteit van Nederland en de toekomst van de boeren. Hij riep boeren op om goed te kijken naar de woorden en daden van BBB en waarschuwde voor de gevolgen van globalistische agenda's: "Er staan keiharde resultaatverplichtingen in de wetten die voortvloeien uit dit soort internationale verdragen" stipte Van Meijeren aan, "op grond waarvan in het jaar 2050 95% van de CO2-uitstoot moet zijn teruggedrongen ten opzichte van 1990." Een doel waarmee het behoud van een boerensector onverenigbaar is, stelt Van Meijeren: "Dit gaat onvermijdelijk leiden tot de ondergang van de agrarische sector."

Destructief internationaal beleid

FVD blijft strijden tegen de internationale SDG-agenda en roept BBB op om zich hierbij aan te sluiten, om zo de Nederlandse boeren en de nationale soevereiniteit te beschermen. Het debat onderstreept nogmaals dat enkel mooie woorden niet volstaan; er is actie nodig om de agrarische sector te redden van destructief internationaal beleid.

Onderschrijf je onze missie? Word dan lid van FVD en steun de strijd voor een soeverein Nederland en een gezonde toekomst voor onze boeren!

Sluit je aan!