menu

Thierry Baudet toont ware agenda achter Sustainable Development Goals

Thierry Baudet toont ware agenda achter Sustainable Development Goals

Dinsdag vond het begrotingsdebat Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking (BuHaOS) plaats. De minister van BuHaOS binnen het kabinet is het eerste aanspreekpunt wat betreft de duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG’s), waardoor de invloed van het ministerie over alle beleidsterreinen reikt.

Tijdens het debat besloot FVD-partijleider Thierry Baudet de SDG’s onder de loep te nemen. Volgens de voorman zijn het eufemistisch verwoorde, onhaalbare doelstellingen. Denk aan ‘geen armoede’, of ‘geen honger’. Maar achter het masker van goede bedoelingen gaat een totalitaire, neocommunistische agenda schuil.

Alle SDG’s gaan uit van een maakbare wereld. Die kan buigen naar de wil van de mens. Het enige middel om dat te bewerkstellingen, is méér controle. Méér macht naar internationale instituties, zoals de Verenigde Naties en het World Economic Forum (WEF). Baudet loopt de doelen één voor één langs en legt in zijn betoog hun ware betekenis uit.

Een van de belangrijkste spelers bij de uitrol van de SDG’s is het WEF, een private, ondemocratische organisatie die helpt bij het uiteenzetten van de ‘rode lijnen’ van globaal beleid. In 2019 ondertekenden het WEF en de Verenigde Naties een contract om de controversiële doelen nog sneller te behalen. Pepijn van Houwelingen diende daarom moties in om alle banden met het WEF te verbreken.