menu

Stichting Clintel mengt zich in de 'klimaatzaak van de eeuw'

Stichting Clintel mengt zich in de 'klimaatzaak van de eeuw'

FVD strijdt al sinds haar oprichting tegen het allesverslindende klimaatbeleid dat burgers opzadelt met peperdure energie, een door windmolens ontsierd landschap en verlies van vrijheden (verplicht van het gas af, verbod op benzine- en dieselauto's, etc.).

Verblind door idealisme gaan klimaatactivisten steeds verder in hun strijd voor een 'beter klimaat', ze blokkeren snelwegen en hollen naar de rechter als ze hun zin niet krijgen. Zo won Milieudefensie in mei 2021 een rechtszaak tegen Shell. Volgens Milieudefensie zou Shell als grote speler niet voldoende verantwoordelijkheid nemen omtrent het verminderen van CO2-uitstoot. De zaak werd - zo beweert Milieudefensie - gevoerd namens álle burgers, ook namens u dus. Zogezegd in “het algemeen belang.” De vraag of het algemeen belang en de belangen van Nederlandse burgers gediend zijn bij de obsessie met CO2-emissiereductie kwam in de rechtszaal niet aan de orde.

Het gevaar van een samenleving waarin activisten en rechters de dienst uitmaken, ligt op de loer. Het zou niet aan rechters moeten zijn om het klimaatbeleid te bepalen, maar aan de politiek - en daarmee indirect aan de burger.
-Marcel Crok

Gelukkig komt er nu tegengeluid. Het onderzoeksplatform Clintel, opgezet door de bekende wetenschapsjournalist en klimaatexpert Marcel Crok, bindt de strijd aan tegen zowel Milieudefensie als Shell. Clintel mengt zich als derde partij in het hoger beroep tussen deze twee partijen. Op 15 maart gaat Clintel maar het Hof in Den Haag om aan te tonen waarom de stem van de wetenschap en de burger ook gehoord moet worden.

U kunt vrijblijvend meedoen aan deze belangrijke zaak.

Iedereen kan zich kosteloos aansluiten via klimaatzaakvandeeuw.nl. Ook kan Clintel extra fondsen goed gebruiken om optimaal ten strijde te gaan - donaties zijn dus meer dan welkom.