menu

Rutte en Kaag op bezoek bij FVD

Rutte en Kaag op bezoek bij FVD

Vanmiddag zijn minister-president Mark Rutte en minister van Financiën Sigrid Kaag op bezoek geweest bij de fractie van Forum voor Democratie (FVD). Daar spraken zij met FVD-fractievoorzitter Thierry Baudet en FVD-Kamerlid Gideon van Meijeren in de hoop steun te krijgen voor de Voorjaarsnota.

 

Door structureel wanbeleid heeft het kabinet een begrotingstekort, dat het probeert af te schuiven op de situatie in Oekraïne, de inflatie en de rechterlijke uitspraak over de compensatie van spaarders. Daarom zijn Rutte en Kaag deze week op “bedevaart”, om steun te zoeken bij oppositiepartijen voor een meerderheid in de Eerste Kamer.

 

Fel tegen achterkamertjes

Forum voor Democratie is fel tegenstander van achterkamertjespolitiek en is van mening dat deze onderhandelingen in alle openheid en transparantie in de plenaire zaal moeten plaatsvinden. Toch hebben wij Rutte en Kaag ontvangen om onze visie voor Nederland nogmaals te benadrukken. Om openheid van zaken te geven, zetten wij in dit statement onze inbreng uiteen.

 

Kabinet zet Nederland op laatste plaats

Dit kabinet zet Nederlanders structureel op de laatste plaats. Bij de beleidsplannen staan internationale afspraken - denk aan Agenda 2030, de Sustainable Development Goals en het Marrakesh-immigratiepact - centraal, maar worden de belangen van Nederlanders volledig genegeerd.

Een nieuw klimaat- en stikstoffonds alleen al kost het kabinet 60 miljard, terwijl zowel CO2 als stikstof essentiële voedingsstoffen zijn voor de natuur. In totaal wil het kabinet zelfs meer dan 1000 miljard uitgeven aan de “energietransitie” voor eventueel 0,00007 graden minder opwarming in 2050. Ondertussen heeft 63% van de Nederlanders het financieel te krap.

Dit kabinet blijft doorgaan met de massale immigratie - met rampzalige gevolgen voor onze veiligheid, woningmarkt en cultuur. Met een tekort van 300.000 woningen breekt Rutte nog steeds alle immigratierecords. Alleen al vorig jaar kwamen 250.000 immigranten naar Nederland. Nu is het kabinet ook nog eens van plan om 150.000 Oekraïners op te vangen.


FVD zet Nederland op eerste plaats

Forum voor Democratie kiest voor Nederland en de Nederlanders.

Wij willen stoppen met:

 • De onbetaalbare en volstrekt onnodige energietransitie
 • Het destructieve stikstofbeleid
 • De ongecontroleerde en massale immigratie
 • De euro die onze koopkracht structureel verlaagt
 • Het voortrekken van immigranten op de woningmarkt
 • Bureaucratie en onnodige regels voor ondernemers

In plaats daarvan willen wij:

 • Het Groninger gasveld maximaal benutten en Groningers ruimhartig compenseren
 • Algehele lastenverlichting: energiebelasting (verder) omlaag, BTW omlaag, erf- en schenkbelasting afschaffen, belastingvrije voet van €20.000
 • Nederlanders voorrang geven op de woningmarkt
 • Structureel investeren in zorg en onderwijs
 • Ondernemers weer de ruimte geven