menu

Pepijn van Houwelingen voor de rechter wegens 'meme' over bewindspersonen

Pepijn van Houwelingen voor de rechter wegens 'meme' over bewindspersonen

Vandaag moest Pepijn van Houwelingen voor de rechter verschijnen wegens het plaatsen van een meme (internetwoord voor grappig of spottend plaatje) over toenmalige bewindspersonen Karien van Gennip en Ernst Kuipers.

In het bericht maakte het FVD-Kamerlid een vergelijking over de totalitaire agenda die schuilgaat achter de Sustainable Development Goals (SDG's), de beleidsdoelen die door de twee bewindspersonen in het vaandel werden gehesen. Van Gennip en Kuipers voelden zich hierdoor beledigd en hebben aangifte gedaan. De aangifte werd gegrond geacht, en zodoende moest Van Houwelingen vanmorgen voor de rechter verschijnen.

“Maat is vol bij justitie”

Het is niet de eerste keer dat een FVD-Kamerlid wordt aangeklaagd. Vrijdag j.l. werd Thierry Baudet verhoord op het politiebureau naar aanleiding van twee campagnefilmpjes die tijdens de campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen in november op sociale media waren geplaatst. Gideon van Meijeren wordt vervolgd voor zijn oproepen tot geweldloos en vreedzaam verzet tijdens de corona periode en de boerenprotesten.

Voor justitie lijkt de maat vol, schrijft het Algemeen Dagblad. Forum voor Democratie zou geen politiek bedrijven, maar onvrede in de samenleving aanwakkeren. De officier van justitie eist daarom een boete van 450 euro tegen Van Houwelingen.

Oppositiepartij monddood gemaakt

Het is de derde keer in één jaar tijd dat een FVD-Kamerlid, een oppositiepoliticus dus, voor de rechter moet verschijnen, simpelweg voor zijn uitingen op sociale media of elders in de samenleving. Het is een ontwikkeling die je zou verwachten in onvrije landen als Turkije of China.

Wanneer de rechter gaat oordelen over onze manier van politiek bedrijven, is de vrijheid van meningsuiting in groot gevaar. Wanneer we onze mening niet meer mogen uiten op de manier die wij noodzakelijk of gerechtvaardigd vinden, maar worden vervolgd voor felle kritiek op immigratie en woke, dan is dat een aanval op onze vrije en open samenleving. We zouden elkaar in het debat moeten bestrijden, met woorden en argumenten. Niet in de rechtbank.

Sta op voor het vrije woord

Het begint bij prominente opiniemakers en politici, maar we weten niet waar dit eindigt. We moeten hier een streep trekken. Anders zullen bepaalde meningen en uitingen straks niet meer worden toegestaan in ons land.

Dit is het moment om op te staan voor je rechten. Voor je eigen mening! Sluit je aan bij onze beweging en steun onze politieke strijd.

Sluit je aan!