menu

Nieuwe Tweede Kamer beëdigd: Baudet, Jansen en Van Meijeren keren terug namens FVD

Nieuwe Tweede Kamer beëdigd: Baudet, Jansen en Van Meijeren keren terug namens FVD

Vandaag werden de nieuwe leden van de Tweede Kamer geïnstalleerd. Namens Forum voor Democratie (FVD) hebben partijleider Thierry Baudet, Frederik Jansen en Gideon van Meijeren het vertrouwen van de kiezer gekregen om terug te keren in de Kamer en hun werk als parlementariër voort te zetten.

Grootste ledenpartij

Forum voor Democratie telt in 2023 ruim 61.000 leden - waarmee het veruit de grootste ledenpartij van Nederland is.

Op nummer 2 staat de Partij van de Arbeid (39.536 leden), op nummer 3 volgt GroenLinks (33.806 leden). De gezamenlijke kandidatenlijst van de 2 partijen in de Tweede Kamer is geen volledige fusie. Ook het ledental van de partijen wordt niet bij elkaar opgeteld. Tezamen zouden ze 73.342 leden hebben.

Race naar 1 januari

Nu de verkiezingen erop zitten maken de partijen zich op voor de peildatum van 1 januari. Op die dag worden de ledenaantallen vastgesteld en wordt bepaald op hoeveel subsidie elke partij recht heeft het komende jaar. Hoe meer leden, hoe meer subsidie. De financiering van alle politieke partijen is afkomstig uit één grote pot. Hoe groter het stuk van de taart voor de één, hoe kleiner het deel van de ander wordt.

Forum gaat aan kop

FVD blijft dus koploper en kan dit jaar zelfs GroenLinks & PvdA gezamenlijk verslaan, daarvoor moet de partij haar enorme groei van de afgelopen jaren nog wel overtreffen.

Word ook lid van Forum voor Democratie. Sluit je aan bij de partij en word onderdeel van de grootste beweging van Nederland.

Word lid van FVD!