menu

Nieuwe Eerste Kamer geïnstalleerd

Nieuwe Eerste Kamer geïnstalleerd

De nieuwe Eerste Kamer is geïnstalleerd. Na de Provinciale Statenverkiezingen op 15 maart hebben alle Statenleden van Nederland hun stem uitgebracht voor de nieuwe senaat. Forum voor Democratie bekleedt nu twee zetels in de Eerste Kamer.

Johan Dessing zet zijn rol voort als FVD-fractievoorzitter in de senaat. Dessing, expert op het gebied van mobiliteit, werd vier jaar geleden voor het eerst verkozen. Hij zette zich in het bijzonder in tegen de coronamaatregelen. Onlangs nog hield Dessing een ijzersterk betoog waarin hij de verstrekkende gevolgen van de Pandemiewet uiteenzette.

Brabander in Den Haag

Nummer twee in de senaat is Joris van den Oetelaar. Politiek nieuwkomer is hij niet; in 2019 kwam Van den Oetelaar in de Brabantse staten namens FVD. Belangrijke thema's voor hem zijn immigratie, energiebeleid en het stikstofbeleid. Door zijn omgeving weet hij als geen ander hoe essentieel de agrarische sector is voor Nederland, zowel op lokaal als nationaal niveau.

Hij is daarom van plan er alles aan te doen om de boerenonteigening vanuit de Eerste Kamer tegen te gaan. Met zijn tweeën vormen de heren een sterke fractie. We wensen ze veel succes!