menu

Johan Dessing voert FVD-lijst aan bij Eerste Kamerverkiezingen

Johan Dessing voert FVD-lijst aan bij Eerste Kamerverkiezingen

Op 15 maart bepaalt Nederland via de Provinciale Statenverkiezingen ook indirect de samenstelling van de Eerste Kamer. Johan Dessing, FVD-fractievoorzitter in de Eerste Kamer, zal de FVD-lijst aanvoeren.

Dessing zit sinds 2019 in de Eerste Kamer en is luchtverkeersleider op Schiphol. Met zijn ervaring wil hij het unieke geluid van FVD in de senaat blijven vertegenwoordigen.

Als expert op het gebied van infrastructuur en ruimtelijke ordening maakt Dessing zich grote zorgen over de woningmarkt, die door het beleid van Rutte volledig is verwoest. Ook is mobiliteit voor hem een belangrijk thema: autorijden is door onder meer het klimaatbeleid van het kabinet bijna onbetaalbaar geworden.

Andere speerpunten van FVD zijn directe democratie (zoals direct stemmen voor de Eerste Kamer), stoppen met de peperdure klimaatplannen en een terugkeer naar traditionele energiebronnen en een strenger immigratiebeleid, naar Australisch model.

"Met een overtuigende zetelwinst kan FVD een blokkade opwerpen en de klimaatplannen, Europese integratie en massa-immigratie stoppen."
-Johan Dessing

Dessing maakt duidelijk hoe cruciaal de verkiezingen zullen zijn op 15 maart: “Het is erop of eronder voor het kabinet. De macht van Rutte en Kaag staat op het spel.” Momenteel worden de regeringspartijen (VVD, CDA, D66 en ChristenUnie) in de Eerste Kamer aan een meerderheid geholpen door PvdA en GroenLinks - op alle grote beleidsthema’s zijn deze partijen het immers met elkaar eens. "Met een overtuigende zetelwinst kan FVD een blokkade opwerpen en de klimaatplannen, Europese integratie en massa-immigratie stoppen."

"Niet een procentpuntje erbij of eraf, maar een fundamenteel andere koers voor Nederland."
-Johan Dessing

Volgens Dessing is het belangrijker dan ooit om via de stembus in actie te komen, en wat hem betreft is er maar één keuze. "FVD is het enige échte alternatief. De enige partij die fundamenteel oppositie voert. Niet een procentpuntje erbij of eraf, maar een fundamenteel andere koers voor Nederland. Eentje waarbij Nederlanders weer op de eerste plek komen te staan."