menu

Minister Wiersma weigert Baudet lespakket Lentekriebels te verstrekken en springt in de bres voor Rutgers

Minister Wiersma weigert Baudet lespakket Lentekriebels te verstrekken en springt in de bres voor Rutgers

Eind maart stelde Thierry Baudet het lespakket Lentekriebels van Stichting Rutgers ter discussie in de Tweede Kamer. Op sociale media ging rond dat het lespakket - bedoeld voor kinderen vanaf 4 jaar oud - uiteenlopende seksuele onderwerpen bevatte, waaronder masturbatie en geslachtsverandering. Thierry Baudet eiste opheldering en vroeg naar de exacte inhoud van het lespakket.

Minister Wiersma voor Primair en Voortgezet Onderwijs beloofde het lespakket Lentekriebels bij Rutgers op te vragen en aan de Tweede Kamer te verstrekken, maar op 6 juni jl. zag hij hier toch van af. Het blijft bij een enkele verwijzing naar de online module ‘Kriebels in je buik’, waarvan grote delen online te bekijken zijn, maar inzage in de lessen weigert hij te geven. Dit zou Baudet zelf, via Rutgers, moeten opvragen volgens de minister.

Wiersma schrijft voorts dat relationele en seksuele ontwikkeling al op jonge leeftijd start. Deze aanname ligt ook ten grondslag aan het lespakket van Rutgers. Zo krijgen jonge kinderen in de eerste klassen van de basisschool les over genderrollen en -gedrag en leren zij dat mensen verliefd kunnen worden op iemand van het eigen gender of op meer dan één gender.

De minister schrijft dat hij het betreurt dat de discussie over Lentekriebels vergaande en negatieve effecten heeft gehad op Rutgers en geeft toe dat de Inspectie van het Onderwijs tientallen telefoontjes en berichten heeft ontvangen naar aanleiding van de Week van de Lentekriebels. Ook FVD heeft veel berichten ontvangen over deze week en over schoolbesturen die bezwaren van ouders tegen gebruik van dit lespakket niet serieus nemen.

Ter afsluiting meldt Wiersma dat Rutgers nimmer pedofilie heeft gepromoot, noch gepleit heeft voor legalisatie. De minister ziet echter over het hoofd dat de Rutgers Stichting in 1979 een petitie heeft ondertekend waarin werd opgeroepen tot legalisering van seksueel contact tussen volwassenen en minderjarigen onder de 16 jaar. Daarnaast werkt Fonds Wetenschappelijk Onderzoek Seksualiteit (FWOS), de rechtsopvolger van de Dr. Edward Brongersma Stichting (Brongersma was een bekende pedofiel en politicus), samen met Rutgers en financiert het onderzoeken naar kinderseksualiteit. Het persoonlijke archief van Brongersma is overigens in beheer van Rutgers, zo blijkt uit het jaarverslag van FWOS.

FVD zal de woke-indoctrinatie van kinderen kritisch blijven volgen!

Beantwoording minister Wiersma over Rutgers stichting