menu

‘Lockdown is China’s paard van Troje’

‘Lockdown is China’s paard van Troje’

Na al bijna anderhalf jaar van lockdowns en ‘maatregelen’ is de invloed van de Chinese Communistische Partij daarop nog altijd onvoldoende onderkend. Sommigen betogen dat de lockdown Xi Jinpings paard van Troje is.

De Wuhan lab-theorie is misschien wel een mindf*ck. Wat eerst als complottheorie werd weggecensureerd door alle ‘factcheckers’ is nu ineens bon ton om te zeggen, en wellicht komt het virus ook wel uit het Wuhan-lab. ‘Maar dat we het nu mógen zeggen is juist de nummer één reden om sceptisch te zijn,’ stelt de Amerikaanse advocaat Michael P. Senger, die al vanaf het begin waarschuwt voor China’s coronapropaganda.

Cruciaal daarbij is dat China vanaf het begin het coronavirus bewust als veel gevaarlijker deed voorkomen dan het was. ‘Met klokkenluiders, filmpjes van Chinezen die op straat dood neervielen en vernietigende lockdowns, die geen onderdeel uitmaakten van welk draaiboek voor pandemiebestrijding dan ook. Alle epidemiologische wetenschap werd in één klap overboord gegooid. Maar het is allemaal één grote leugen,’ zegt Senger op Twitter (1). ‘Omgekeerde psychologie. Zo laat de Chinese Communistische Partij, die uw wantrouwen kent, u denken dat een doodgewoon virus een biologisch wapen is.’ En als het ook nog eens ontsnapt is uit een viruslab, moet het wel helemáál gevaarlijk zijn.

Volgens Senger en de Amerikaanse generaal Robert Spalding heeft China de hele wereld bewust in een lockdown gemanipuleerd en is de hele wetenschap van coronalockdowns een fraude van ongekende proporties. De vertegenwoordiger van de Dalai Lama in Japan en Oost-Azië, Tsewang Gyalpo Arya, noemt het coronavirus zelfs ‘China’s paard van Troje’ (2). Volgens hem, Senger en Spalding heeft Xi Jinping lockdowns bewust over de hele wereld uitgerold om hun vijanden te verarmen. Die verarming is immers het gevolg. Door de wereldwijde lockdowns ligt het westen aan het geldinfuus, terwijl China op stoom ligt om het stokje van wereldgrootmacht Amerika veel eerder over te nemen dan gedacht.

 

Verraderlijke samenzwering

‘De pandemie heeft de meedogenloze aard van het leiderschap van Xi Jinping en de verraderlijke samenzwering van China blootgelegd om koste wat kost het roer als wereldmacht over te nemen,’ stelt Tsewang Gyalpo Arya onomwonden. Hij, Senger en Spalding krijgen bijval van niemand minder dan Ron DeSantis, gouverneur van de Amerikaanse staat Florida.

Volgens DeSantis wordt de Chinese Communistische Partij gesteund door internationale en federale gezondheidsorganisaties, deskundigen op het gebied van infectieziekten, media en social media-giganten. ‘De WHO zit in de zak van de Communistische Partij van China (CCP). Ze lieten in feite iedereen de andere kant op kijken,’ zei DeSantis op een persconferentie (3). ‘Het idee was om te proberen de rol van de CCP bij dit virus te vergoelijken en het was niet alleen de WHO, en het waren niet alleen bureaucratieën. Je zag de academische gemeenschap grotendeels de CCP verdedigen.’

De gouverneur zei dat de CCP een van de grootste voorvechters van lockdowns is en dat die ideeën zijn ondersteund door inmenging van Big Tech, waarvan DeSantis signaleerde dat ze gebruikers verwijderden die anti-lockdown content plaatsten. Tijdens de pandemie draaide DeSantis zelf de gezondheidsrichtlijnen van nationale instanties terug. Hij voerde nooit een mondkapjesplicht in en was een van de eerste gouverneurs die tijdens de herfst van 2020 alle beperkingen in de staat ophief. Het gevolg: de epidemie verliep er hetzelfde of zelfs gunstiger dan in lockdownstaten.

 

Draai van de WHO

Het is waar dat de WHO een opmerkelijke draai maakte. Nadat Xi Jinping persoonlijk de eerste lockdown in Wuhan afkondigde op basis van zijn filosofie van fangkong, hetzelfde gezondheids- en veiligheidsbeleid dat hem inspireerde tot de quarantaine van meer dan een miljoen Oeigoeren, was de vertegenwoordiger van de WHO in China nog kritisch. Deze Gauden Galea zei: ‘De opsluiting van 11 miljoen mensen is ongekend in de geschiedenis van de volksgezondheid, dus het is zeker geen aanbeveling van de WHO.’ Mensenrechtenwaarnemers uitten hun zorgen. Volgens The New York Times zou de lockdown ‘vrijwel zeker leiden tot schendingen van de mensenrechten en zou het duidelijk ongrondwettelijk zijn in de Verenigde Staten’. Maar op 29 januari zei WHO-directeur Tedros opeens dat hij ‘erg onder de indruk was, en aangemoedigd door Xi Jinpings gedetailleerde kennis van de uitbraak’. De volgende dag prees hij China voor ‘het stellen van een nieuwe norm als reactie op uitbraken.’ Feit is dat Tedros dankzij Chinese steun WHO-directeur werd. De Brit David Nabarro was veel beter gekwalificeerd voor de functie, maar China ronselende de meeste stemmen voor Tedros dankzij hun invloed in Afrika.

 

Wetenschappers gecorrumpeerd

DeSantis’ observatie dat de academische gemeenschap de CCP grotendeels verdedigt is in lijn met de theorie van Senger en Spalding. Volgens hen realiseert bijna niemand zich dat tal van wetenschappers gecorrumpeerd zijn door de Chinese Communistische Partij (4). Decennialang heeft de Partij westerse wetenschappers onder haar invloedssfeer gebracht, zowel via Confucius Instituten, het United Front Work Department als het geheime Thousand Talents Program. Tot dat laatste programma laten wetenschappers zich verleiden door de riante betaling van 50.000 dollar per maand.

Sky News Australië onthulde dat ten minste drie onderzoekers die de WHO afvaardigde om de oorsprong van covid-19 te ontrafelen, banden hebben met de Chinese overheid. Onder hen niemand minder dan onze eigen Marion Koopmans. Een raadsel dat er niks van betekenis uit dat rapport kwam...

DeSantis ondertekende wetten die de Chinese invloed in zijn staat dwarsbomen. ‘Het eerste wetsvoorstel dat ik heb ondertekend, beschermt onze openbare instellingen tegen ongepaste buitenlandse invloeden en dat betekent een verbod op overeenkomsten tussen openbare entiteiten en de Communistische Partij van China,’ zei hij. Het wetsvoorstel verbiedt onder meer Confucius Instituten en alle andere directe deals tussen buitenlandse regeringen en de universiteiten en hogescholen van Florida.

 

Sms van Rutte

Hoe belangrijk dat is blijkt wel, want dankzij wetenschappers met dubbele belangen slaagde de CCP erin om Duitsland mee te krijgen in het lockdowndenken, en via Duitsland ook Nederland. Enkele Duitse wetenschappers zonder achtergrond in epidemiologie, infectiologie of volksgezondheid kwamen begin 2020 met het Panic Paper op de proppen. Wel hadden ze links met China. Otto Kölbl was een van de auteurs. Van 2005 tot 2006 was hij taalleraar aan de Northwestern Polytechnical University in Xi'an, China. Hij runt zijn eigen blog met de naam rainbowbuilders.org, waarin hij Hongkong beschreef als ‘parasitair’.

Het Panic Paper leunde zwaar op de theorie The Hammer and the Dance, die de anonieme blogger Tomas Pueyo drie dagen eerder op zelfpublicatiesite Medium had geplaatst. Daarin smeekte hij leiders over de hele wereld om lockdowns te implementeren volgens het Chinese model. Ook Pueyo heeft geen achtergrond in gezondheidszorg of epidemiologie. De term The Hammer and the Dance bedacht hij zelf voor zijn artikel van 19 maart.

De Duitse regering gebruikte het Panic Paper om een lockdown af te kondigen en misschien wel via Angela Merkel zelf bereikte Pueyo’s blog Mark Rutte. Dat blijkt uit sms’jes die openbaar werden na een Wob-verzoek van de Volkskrant. Rutte was zo onder de indruk van het verhaaltje van de blogger, dat hij Hugo de Jonge sms’te om het stuk ‘buiten het RIVM om te laten valideren’ (5). Het vormde de basis voor de ‘intelligente lockdown’ waarbij regelmatig de termen van de blogger werden gebruikt als er weer over een ‘hamer’ werd gepraat om de curve neer te slaan. De ‘dans’, het loslaten van de maatregelen, was minder in trek.

 

Onwetenschappelijk coronapaspoort

En nu zitten we met het coronapaspoort, dat wordt binnengehaald als de weg naar vrijheid, maar juist ook weer een controletool van China is, waar het al maanden in gebruik is om de vrijheid verder te beknotten. Een jaar geleden kon je gewoon de grens over, maar nu kan dit al niet meer zonder coronapaspoort.

De onwetenschappelijkheid van het coronapaspoort blijkt uit het feit dat wie gevaccineerd is, nog steeds corona kan hebben en overdragen, de PCR-test vals positieven oplevert, en je niet mag bewijzen dat je antistoffen hebt. Alleen een positieve PCR-test van half jaar oud is toegestaan als ‘herstelbewijs’. De serologische test op antistoffen wordt niet erkend, terwijl Israel dat voor haar coronapaspoort wel doet en de FDA maar liefst 81 serologische tests goedkeurde.

‘Zo'n paspoort zegt mij niks; het voorkomt geen overdracht,’ zegt arts-microbioloog Alex Friedrich bij RTV Noord (6). Daarbij zijn er allerlei uitzonderingen die zo’n paspoort onbetrouwbaar maken. ‘Je hebt ook non-responders, mensen die geen immuunrespons hebben na een vaccinatie of besmetting. Je kan dus niet zeggen dat iemand immuun is; dat weet je alleen als je een serologische test doet.’ En dat mag dus niet.

Uit onderzoek van bloedbank Sanquin onder haar meerderjarige donoren blijkt dat 16% antistoffen heeft na infectie. Geëxtrapoleerd naar de hele bevolking betekent dit dat meer dan 2 miljoen Nederlanders antistoffen hebben. Al deze mensen hebben sowieso geen vaccin nodig - wat ook al niet wordt onderkend - en al die voorraden overbodige vaccins zou het kabinet kunnen schenken aan de derde wereld.

Maar dat doen ze niet, want op Chinese wijze moet iedereen koste wat kost in de vaccinatiebuis worden geduwd. De nieuwe wereldorde, zoals gepropageerd door het World Economic Forum, waar naast Rutte en Kaag, weinig verrassend ook Xi Jinping kind aan huis is, moet koste wat kost worden doorgevoerd. Met gezondheid heeft het nog maar weinig te maken. Het is puur politiek geworden.

 

  1. https://twitter.com/MichaelPSenger/status/1397643977604534275
  2. https://timesofindia.indiatimes.com/readersblog/khawaripa-speaks/coronavirus-a-chinese-trojan-horse-14691/
  3. https://www.newsweek.com/florida-gov-ron-desantis-blames-covid-chinese-communist-party-signs-bills-thwarting-chinese-1598214?amp=1
  4. https://www.theepochtimes.com/ccp-narrative-doesnt-represent-the-chinese-people-and-is-repeated-by-biden-gen-robert-spalding_3706443.html/amp
  5. https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/rutte-wilde-rivm-passeren-bij-beoordeling-artikel-over-coronastrategie-blijkt-uit-openbaar-gemaakte-sms-jes~b4c94409/
  6. https://www.rtvnoord.nl/nieuws/799376/groningse-deskundigen-laten-hun-licht-schijnen-over-het-coronapaspoort