menu

Kabinet mag ondernemers niet laten vallen!

Kabinet mag ondernemers niet laten vallen!

Baudet: Bezuiniging op coronasteun klap in gezicht van ondernemers

Met ontzetting heeft Forum voor Democratie kennis genomen van het besluit van het kabinet om het mes in de coronasteun aan bedrijven te zetten. FVD-leider Thierry Baudet: "Dit is een klap in het gezicht van Nederlandse ondernemers die door de coronacrisis buiten hun schuld in de problemen zijn gekomen. Het kabinet laat ondernemers voor de gevolgen van de regels van Rutte opdraaien. Als er nu meer bedrijven failliet gaan, zullen we langer in deze crisis blijven. Om straks weer snel uit de crisis te komen, is het cruciaal dat ons MKB overeind blijft."

"Deze week werd bekend dat Italië 27,4 miljard euro uit het nieuwe EU-fonds voor noodsteun ontvangt. Spanje krijgt 21,3 miljard. Nederland betaalt mee, maar ontvangt zelf niets. Waarom zijn VVD en CDA bereid de portemonnee te trekken om banen in Zuid-Europa te behouden, maar zetten ze in eigen land honderdduizenden banen op het spel? Dit is een onbegrijpelijke keuze. Juist nu moet het kabinet solidair zijn met ondernemers en werknemers die in onzekerheid zitten. Juist nu moet het kabinet Nederlandse ondernemers en Nederlandse banen beschermen."

Wat moet het kabinet wél doen om ondernemers te ondersteunen en banen te beschermen? Het FVD-plan voor een kickstart van onze economie overnemen! Al op 7 april lanceerden wij - gesteund door VNO-NCW en MKB Nederland - deze routekaart om ondernemers te steunen en de economie uit het slop te halen. Helaas kiest het kabinet er nu juist voor om ondernemers te korten. Niet alleen het MKB, maar ook de Nederlandse werkgelegenheid en economie zullen daar een hoge prijs voor betalen.

Afbeelding: Michielverbeek/Wikimedia Commons