menu

Honderdduizenden volwassen mannen bereiken illegaal Europa

Honderdduizenden volwassen mannen bereiken illegaal Europa

Frontex, het Europese Grens- en kustwachtagentschap, meldt dat in 2022 zeker 330.000 immigranten illegaal de EU zijn binnengekomen. In werkelijkheid ligt het aantal nog vele malen hoger; niet alle illegale grensoversteken worden immers opgemerkt. Het gaat om een toename van 61% ten opzichte van een jaar eerder.

81% (!) van de door Frontex gesignaleerde illegale immigratie bestaat uit volwassen mannen. 9% wordt gecategoriseerd als ‘minderjarig’. Illegale immigranten liegen vaak over hun leeftijd om meer rechten te krijgen.

Bijna de helft (47%) van de illegale immigranten komt uit Syrië, Afghanistan of Tunesië - uit landen dus met culturen die haaks staan op die van ons. Bovendien zijn deze landen veilig.

De EU-buitengrenzen zijn nog steeds zo lek als een mandje. Er is sinds de immigratiecrisis van 2015 geen enkele serieuze gezamenlijke inspanning gedaan door lidstaten om de illegale immigratiestromen naar ons continent te blokkeren. Internationale ‘immigratiedeals’ (zoals de Turkije-deal en het Marrakesh-immigratiepact) waar de VVD mee pronkt, werken niet of juist averechts.

Voor FVD is het duidelijk dat het in EU-verband handhaven van een gezamenlijke buitengrens niet werkt en ook in de toekomst - ondanks alle beloften - niet gáát werken. 

De enige manier om illegale immigratie te stoppen en grip te krijgen op onze bevolkingsgroei en criminaliteit is door zélf - dus niet in EU-verband - onze grenzen te controleren.