menu

FVD maakt positie t.a.v. crypto duidelijk: "macht van overheden en centrale banken terugdringen"

FVD maakt positie t.a.v. crypto duidelijk: "macht van overheden en centrale banken terugdringen"

Eerder publiceerde Forum voor Democratie (FVD) haar partijprogramma. De bekende zaken: massale immigratie tot een halt roepen, het heroverwegen van internationale verdragen en het verlagen van de belastingen werden aangevuld met nieuwe ideeën, zoals een ambitieuze kijk op de Nederlandse ruimtevaart.

Gisteren maakte FVD ook haar visie op Bitcoin en andere cryptovaluta duidelijk. De partij van Thierry Baudet wil zoveel mogelijk financiële vrijheid voor de inwoners van Nederland. Zelfbeschikking moet het uitgangspunt zijn: "zo min mogelijk regelgeving en belasting."

Nooit een CBDC

De afkeer van FVD tegen een CBDC (Central Bank Digital Currency) was al langer bekend, maar wordt nogmaals onderstreept in het standpunt over crypto. De programmeerbaarheid van een centrale digitale (euro)munt resulteert volgens FVD onvermijdelijk in méér controle vanuit de overheid: "Zodra een bestedingsdoel en/of houdbaarheidsdatum aan de munten wordt gekoppeld, is onze financiële vrijheid verloren."

Campagnevoeren met Bitcoins

Sinds gisteren is het ook mogelijk de verkiezingscampagne van FVD een steuntje in de rug te geven met een cryptodonatie. Via Forum Pay is het mogelijk om met Bitcoin, of andere cryptovaluta, aan de partij te doneren.

Doneer nu met crypto