menu

Baudet stuurt Schoof op vredesmissie in debat over Europese top

Deze week reist premier Schoof voor het eerst in zijn rol als premier van Nederland af naar de Europese top (17 en 18 oktober). In aanloop naar deze bijeenkomst hield de Tweede Kamer een debat, waarin Thierry Baudet (FVD) de premier opriep zich te beraden over een tweetal zaken: de uitzichtloze - en door het Westen uitgelokte - oorlog met Rusland, en de slaafse houding die Europa aanneemt ten aanzien van de Verenigde Staten, bijvoorbeeld wanneer het gaat om de bescherming van rechten en vrijheden van 'EU-burgers'.

Baudet verwijst in zijn toespraak naar de provocerende stappen en de ongeremde uitbreiding van de NAVO, en de Amerikaanse wapenlobby, die verantwoordelijk zijn voor het aanwakkeren van het conflict. Forum voor Democratie (FVD) pleit dan ook sinds het begin van het conflict al voor vredesonderhandelingen, waarbij de belangen van Europa, Oekraïne en Nederland centraal staan.

Militair-industrieel complex

Baudet uitte felle kritiek op de Amerikaanse wapenindustrie en investeringsmaatschappijen zoals BlackRock, die profiteren van het voortdurende conflict. Hij benadrukte dat Rusland, in tegenstelling tot wat vaak beweerd wordt, geen keus had en dat de escalatie volledig te wijten is aan het Westen. Baudet spoorde de minister-president aan om tijdens de Europese Raad te pleiten voor vrede, in plaats van het zinloze bloedvergieten voort te zetten.

Roger Ver

Naast het Oekraïne-dossier wees Baudet op de zaak van Roger Ver, een cryptopionier die onterecht wordt vastgehouden in Spanje op verzoek van de Verenigde Staten. Baudet vergeleek zijn situatie met die van andere bekende figuren zoals John McAfee en Julian Assange, en riep op om als Europa steviger op te komen voor de rechten en vrijheden van haar burgers, zonder zich te laten buigen door Amerikaanse juridische druk.

Word onderdeel van FVD

Ben je het eens met ons geluid en wil je de beweging versterken? Word lid van Forum voor Democratie en help mee om een echte koerswijziging te bewerkstelligen!