menu

Antifa eist aanslag tegen Baudet op; FVD wil Antifa op terreurlijst

Antifa eist aanslag tegen Baudet op; FVD wil Antifa op terreurlijst

Gisteren werd partijleider Thierry Baudet op een campagne-evenement van Forum voor Democratie meermaals met een glazen flesje op zijn hoofd geslagen. Op beelden is te zien hoe een jongeman eerst met Baudet op de foto gaat en vervolgens op hem begint in te slaan.

Direct na de aanslag circuleerden video’s op internet van ‘anti-fascistische’ activisten die rondhingen op de plek waar het incident plaatsvond. Teksten als “Pim Fortuyn is dood” waren zichtbaar op hun kledij. Tevens leken zij de dader te steunen door zich op te houden bij het politiebureau waar hij werd vastgehouden.

Vandaag bevestigt het AD dat de aanslag op Baudet is opgeëist door Antifa. AFA Noord, een lokale afdeling, claimt dat de dader behoort tot hun ‘anti-fascistische’ groepering en “heeft gehandeld vanuit overtuiging”.

Het is de tweede keer in minder dan een maand tijd dat Baudet werd aangevallen. Op 26 oktober werd hij met een opvouwbare paraplu op het hoofd geslagen door iemand die hem stond op te wachten bij een lezing in Gent. “Nee tegen fascisme”, schreeuwde de dader herhaaldelijk. Ook toen ging het om een aanslag uit de ‘anti-fascistische’ hoek.

Antifa is een uitdrukkelijk terroristische organisatie. Op de vraag of het een vooropgezet plan was om Baudet aan te vallen, wil een woordvoerder van Antifa niet reageren, maar de organisatie geeft aan “niet altijd” afwijzend tegenover gebruik van geweld te staan. “Juist Baudets woorden leiden tot geweld”, meent de groepering. Het is duidelijk dat hier wordt gepoogd een politicus monddood te maken.

Antifa is een criminele organisatie en moet als zodanig worden aangemerkt, zodat effectievere opsporingsmiddelen kunnen worden aangewend waardoor dit soort politiek geweld in de toekomst kan worden voorkomen.