menu

Overijssel

Overijssel
Remco Roelofs

Remco Roelofs (54 jaar) - Fractievoorzitter

We moeten onze mooie en kleinschalige Overijsselse gemeenschappen koesteren

Remco is ondernemer en Tukker in hart en nieren. Hij is opgegroeid met de uitdrukkingen “Doe maar normaal dan doe je al gek genoeg” en “Ait vedan”; altijd doorgaan. Na een directeursfunctie in het bedrijfsleven werd Remco 17 jaar geleden MKB-ondernemer. Hij staat pal voor vrijheid en zelfbeschikking.

Pascal Speek

Pascal Speek (44 jaar) - Commissielid

Ik wil mijn kinderen later kunnen vertellen dat ik er alles aan gedaan heb om te zorgen voor een toekomst waarin ze vrij zijn

Pascal is al jaren werkzaam als business analist. Daarnaast gaf Pascal jarenlang zelfverdediging- en weerbaarheidstrainingen. Als Statenlid wil hij de behoeftes van burgers voor ogen houden en deze vertalen naar oplossingen.

Doortje Gühnen

Doortje Gühnen (28 jaar) - Commissielid

Cultuur is de basis van samenleven, die dienen we te beschermen

Doortje is werkzaam in het sociaal domein. Als jeugdwerker ziet zij de gevolgen van de doorgeslagen bureaucratie en bemoeizucht vanuit de overheid. Dit wil zij een halt toeroepen. Daarnaast is Doortje als Twentse vrouw ook bekend met het leven in een diaspora. Vanuit die hoedanigheid betreedt zij nu de provinciale politiek. Zij zet zich in voor fijn samenleven in Overijssel.

Annelies Strikkers

Annelies Strikkers (35 jaar) - Fractiemedewerker

De burger hoort de overheid te controleren en niet andersom.

Annelies is ondernemer en geboren en getogen in de mooie Hanzestad Kampen. Ze is de laatste jaren een zichtbare stem in het publieke debat, waar ze zich uitsprak tegen de vrijheidsbeperkende coronamaatregelen en het disfunctioneren van de media. Onder het motto: “Als je er wat van vindt, dan moet je er wat aan doen”, wil ze niet langer vanaf de zijlijn toekijken hoe politici het Nederlands belang niet meer dienen, maar hier écht wat aan doen.

Erny Bergman

Erny Bergman (50 jaar) - Fractiemedewerker

Ik wil het gezegd hebben! Niet alleen aan de keukentafel, maar ook aan de bestuurderstafel.

Erny is melkveehoudster. Ze is lokaal bestuurlijk actief en volgt de plattelandsontwikkelingen op de voet. Ze wil de tunnelvisie omtrent RES, stikstof en andere zaken doorbreken, hiaten bespreekbaar maken en bewoners weer inspraak geven, want zij bezitten de kennis en de creativiteit.

Bedankt voor uw stem op FVD!

Wat FVD Overijssel wil

  • Niet meewerken aan nieuwe vergunningen voor AZC’s en de bestaande vergunningen intrekken
  • Geen onteigening van onze boeren
  • Geen Noordtak van de Betuwelijn; het behoud van het ons boerenlandschap gaat voor
  • Macht terug naar de burger: bindende referenda
Verkiezingsprogramma

Bekijk het hele FVD-verkiezingsprogramma

Download het hele programma in PDF of lees het hierboven per standpunt.

Socials

E-mailadres