menu

Transgender schiet drie kinderen dood, LGBT-organisaties willen manifest geheim houden

Transgender schiet drie kinderen dood, LGBT-organisaties willen manifest geheim houden

Afgelopen maandag schoot de 28-jarige Audrey Elizabeth Hale zes mensen dood op een christelijke school in Nashville, Tennessee. Drie van de slachtoffers waren kinderen van negen jaar oud, de drie andere slachtoffers waren het schoolhoofd, een invalleerkracht en een schoonmaker. Hale, biologisch een vrouw, identificeerde zich als transgender en wilde liever door het leven gaan als man. Dankzij een bijzonder heldhaftig en professioneel optreden van de lokale politie kon Hale snel worden uitgeschakeld. Meer dodelijke slachtoffers zijn voorkomen.

Na de aanslag vond de politie naar eigen zeggen een “manifest” bij een huiszoeking, wat doet vermoeden dat er sprake was van een ideologisch motief. Vooralsnog wil de politie weinig loslaten over de inhoud van het manifest. Verschillende LGBT-belangenorganisaties roepen op om het document geheim te houden. Ze beweren dat de inhoud zou afleiden van wat - volgens hen - het echte probleem is: te soepele wapenwetten.

Hoewel school shootings vaker voorkomen in de VS, is de dader zeer zelden een biologische vrouw. Vooraanstaande Amerikaanse opiniemakers waarschuwen voor de radicaliserende werking van LGBT-indoctrinatie. Het is de vierde schietpartij in korte tijd die is gepleegd door een dader die zich identificeert als transgender of ‘non-binair’. Eerder vielen dodelijke slachtoffers in Aberdeen (2018), Denver (2019) en Colorado Springs (2022).

Tim Burchett, die zetelt in het Huis van Afgevaardigden namens Tennessee, wil inzicht in de beweegredenen van Hale en eist dat het manifest openbaar wordt gemaakt.

Sinds kort is in Tennessee wetgeving van kracht waarmee minderjarigen worden beschermd tegen onomkeerbare hormoonbehandelingen en geslachtsoperaties in het kader van een ‘gendertransitie’. Of de aanslag van Hale hier een reactie op was, is tot nu toe dus onduidelijk. Maar één ding staat vast: fanatieke LGBT-activisten, die vaker het verwijt krijgen een gevaar voor kinderen te zijn, komen meer dan ooit onder een vergrootglas te liggen.