menu

Thierry Baudet presenteert ForumApp op drukbezocht partijcongres

Thierry Baudet presenteert ForumApp op drukbezocht partijcongres

In Zaandam kwamen 26 november meer dan 2.800 mensen samen voor het jaarlijkse partijcongres van Forum voor Democratie. Al vroeg in de ochtend trokken meer dan duizend leden naar het evenemententerrein Taets voor de Algemene Ledenvergadering van FVD. 

Het programma zou om 10:00 uur beginnen, maar werd uitgesteld wegens een wegblokkade van een kleine groep links-extremisten. Nog eens duizend bezoekers stroomden de congreszaal binnen zodra de wegversperring was verholpen. Bij binnenkomst klonk er muziek, stonden er kraampjes met regionale producten zoals Goudse kaas en Zeeuwse Boluslikeur en uiteraard kon de koffiestand op veel publiek rekenen. Net iets voor 10:45 uur stond partijleider Thierry Baudet op het podium voor de dagopening. 

Op weg naar 2023

De sfeer in de zaal was positief tijdens de Algemene Ledenvergadering. Het bestuur blikte terug op een explosieve ledengroei en presenteerde onder luid applaus de lijsttrekkers voor de Provinciale Statenverkiezingen.

Ook de neveninstellingen van FVD kwamen aan het woord. Ralf Dekker sprak namens het Renaissance Instituut over de wekelijkse borrellezingen in Amsterdam en vertelde enthousiast over de nieuwe Winterschool, die na twee jaar eindelijk weer georganiseerd kan worden. De voorzitter van JFVD, Iem al Biyati, kreeg herhaaldelijk denderend applaus tijdens haar nietsontziende speech over het globalisme, cultureel verval en de noodzaak van een vitale jeugdbeweging. Ook John Laughland werd warm onthaald toen hij als directeur van Forum for Democracy International zijn visie uiteenzette voor een FVD op het wereldtoneel.

Van woke-propaganda tot CBDC 

Na de lunch stroomden nog enkele honderden leden binnen voor het middagprogramma - het hoogtepunt van de dag. Ralf Dekker trapte af door met de zaal terug te blikken op zijn bizarre, soms lachwekkende ervaringen als Kamerlid, gevolgd door emeritus hoogleraar Paul Cliteur met een verhaal over de enorme druk die wordt gezet op de rechtsstaat. Frederik Jansen ging verder met een anti-woke betoog en sprak uit van Forum dé gezinspartij te willen maken. Gideon van Meijeren sprak nogmaals de onvoorwaardelijke steun uit van FVD voor de agrarische sector naar aanleiding van het nieuws over de voorgenomen gedwongen uitkoop van boerenbedrijven. De voormalig Amerikaanse staatssecretaris Catherine Austin Fitts waarschuwde voor de digitale euro, evenals Arno Wellens, die daarbij met klem vroeg om een genuanceerd, feitelijk debat. Zodat beleidsmakers geen kans krijgen om het als ‘complot’ af te schilderen. 

ForumApp 

Na het verhaal van Arno Wellens stond Baudet weer op het podium voor het hoogtepunt van het middagprogramma. Hij had zijn pak verruild voor een coltrui, spijkerbroek en een paar sneakers, als verwijzing naar techpionier Steve Jobs. De langverwachte ForumApp werd gepresenteerd als het begin van het netwerk dat gelijkgestemden samenbrengt onder de naam van FVD. 

Naast nieuws, video’s en achtergronden geeft de app toegang tot een enorm bedrijvennetwerk van 500 FVD-ondernemers. Er wordt verwacht dat het aantal snel op zal lopen, wanneer de app grootschalig gebruikt wordt. Baudet vond er zelf al zijn gordijnen, een stukadoor en een verhuizer. 

Samen met applicatieontwikkelaar Laurens Lindemans kondigde Baudet al aan een chatfunctionaliteit in de app te willen toevoegen en mogelijk zelfs een date-aspect. FVDating, zei de voorman lachend. De app staat nu al op nummer één in de App Store. U kunt de app downloaden voor zowel iOS als Android via forumapp.nl.