Permanente coronawet vindt alleen weerstand bij Van Meijeren

Permanente coronawet vindt alleen weerstand bij Van Meijeren

De “permanente coronawet” is al sinds de eerste geruchten in het voorjaar een controversieel onderwerp in de politiek. Het betreft een wetswijziging waardoor de coronamaatregelen (mondkapjes, lockdowns, QR-codes, etc.) permanent in de wet worden verankerd. In de afgelopen jaren moest het kabinet eerst toestemming krijgen van het parlement om de spoedwet te verlengen. 

Als de wetswijziging wordt doorgevoerd is het laatste dus niet langer het geval. De minister kan dan naar eigen gelang, op elk moment, vergaande maatregelen doorvoeren. Of de restricties enig effect hebben, lijkt niet belangrijk. Zo wilde bijvoorbeeld ook de VVD geen onderzoek naar het nut van de maatregelen, alvorens in te stemmen met de wet. 

Daarom doet FVD-Kamerlid Gideon van Meijeren nog eens een dringende oproep. Tijdens de “coronacrisis” zijn onze grondrechten ernstig ingeperkt en is de samenleving verdeeld geraakt tussen gevaccineerden en ongevaccineerden. Dat mag nooit opnieuw gebeuren. Stem níet in met de permanente coronawet. Teken onze petitie tegen de wet, spreek je uit! Want zodra onze vrijheid afhankelijk wordt van een ministerieel oordeel, zijn we onze vrijheid volledig kwijt. 

Bekijk de hele inbreng van Van Meijeren hieronder.