menu

Column Iem al Biyati

"Wij brengen zelfliefde, waarheid, identiteit en traditie", JFVD-voorzitter op FVD Congres

"Wij brengen zelfliefde, waarheid, identiteit en traditie", JFVD-voorzitter op FVD Congres

In een wereld van ontbinding, zoekt JFVD naar binding. Verbondenheid, samenzijn en aansluiting. Even niet meer die ene in de klas of de collegebank zijn die niet wil meegaan met linkse praatjes. Even niet meer die ene zijn die als enige actief de discussie aangaat met klasgenoten en docenten. Even niet meer die ene in de vriendengroep zijn die niet gevaccineerd is en daardoor niet mee mag met vrienden naar kroegen, de sportschool of op een reisje naar het buitenland. Even niet meer de enige zijn die nog liefde heeft voor de prachtige Nederlandse geschiedenis, of zich zorgen maakt over radicale veranderingen in onze demografie door omvolking. Even niet meer de enige zijn die niet in de genderwaanzin gelooft, maar nog durft te zeggen dat er alleen mannen en vrouwen zijn, en geen panseksuelen of koekenpannen. Even niet meer de enige zijn die… normaal is. 

Bij JFVD komen jongeren uit alle hoeken van het land samen om te praten over de gezamenlijke koortsdroom waar we nu in leven. Hier komen mensen samen om met andere mooie, jonge geesten ideeën uit te wisselen, om elkaar uit te dagen, de wereld te ontdekken en iets nieuws te leren. Maar bovenal: om zichzelf uit te dagen. Wij streven naar de Homo Universalis: het op persoonlijk niveau ontwikkelen van zoveel mogelijk vaardigheden en het opdoen van een breed scala aan kennis. JFVD is een plek waar talenten tot bloei kunnen komen, waar de jeugd de mogelijkheid en de vrijheid krijgt een hoge boom te worden. En dit hebben wij wederom het afgelopen jaar kunnen laten zien. 

Met bijna 6000 leden blijven we doorgroeien en zij we - en dit zeg ik vol trots - de grootste politieke jongerenvereniging van de Benelux! Opnieuw hebben het afgelopen jaar vele jongeren ons weten te vinden: hun thuis. Een plek waar ze niet bang hoeven zijn om hun mening te delen, een plek waar ze tot het maximum op alle vlakken worden uitgedaagd en een plek om waardevolle vriendschappen te smeden. Wij brengen jongeren bij elkaar die niet alleen verandering willen zien, maar die zich hier zelf ook hard voor willen maken: wees de verandering die je wil zien. Deze generatie zal het partijkartel omverwerpen! Zij zullen de globalisten en de multiculturalisten van hun tronen stoten, om zo weer een Nederland te bouwen waarop men trots kan zijn. 

Door middel van het jaarlijkse Zomerkamp leren in één klap 80 onbekende JFVD’ers zichzelf, elkaar en hun omgeving kennen midden in de magische Ardennen, een van de mooiste natuurgebieden van ons Europa. Hier ontwikkelen leden zich op intellectueel, mentaal, geestelijk, sociaal en fysiek vlak door alle uitdagende activiteiten, zoals rotsklimmen, mediatrainingen, bootcamps, lezingen en festiviteiten. Naast het Zomerkamp kennen we De Jacht: een exclusief trainingsweekend voor de talenten van JFVD waar we op filosofisch gebied de diepte in duiken op prachtige locaties midden in de Nederlandse natuur. En daarnaast hebben we natuurlijk ook de maandelijkse borrels, karaoke-feestjes, lezingen, trainingen, filmavonden, duinwandelingen, boerderijbezoeken, BBQ’s, sportactiviteiten en nog veel meer in alle provincies, georganiseerd door onze geweldige hubcoördinatoren die zich - met hart en ziel - vrijwillig inzetten voor de goede zaak. 

Naast het organiseren van events brengt JFVD ook een eigen magazine uit: De Dissident. Een halfjaarlijks blad dat op de Zomerwende op 21 juni en de Winterwende op 21 december uitkomt. Het is de belichaming van de ziel van JFVD. Een vorm van intellectueel verzet. Een blad waar rebelse, vrije geesten nadenken en schrijven over tal van onderwerpen die onze wereld hebben gevormd, maar ook gáán vormen. Elke editie zit vol met exclusieve interviews met binnen- en buitenlandse intellectuelen, filosofen, sporters, politici en mensen die het leven écht leven. Maar ook exclusieve vertalingen van filosofische werken, unieke kijkjes achter de schermen van JFVD en FVD, prikkelende artikelen, en nog veel meer. Kortom: een blad waarmee je je eigen toekomst kan scheppen! Een snel reclamepraatje tussendoor: U kunt nog steeds, net als honderden anderen, abonnee worden en twee keer per jaar thuis De Dissident ontvangen! Kom gezellig langs bij onze stand. 

Goed, JFVD blijft dus groeien en ontwikkelen. Wij zijn een Europese pionier voor jonge, rechtse, nationalistische jongeren die niet alleen praten over ideeën, maar ideeën daadwerkelijk omzetten tot actie. Alleen door middel van actie kan je verandering bewerkstelligen. We zullen ons daarom het komende jaar blijven verzetten tegen de progressieve ontwikkelingen van de internationale kliek en hun trends, overgewaaid uit Amerika, zoals de LHBT-propaganda, Black Lives Matter-onzin, massa-immigratie, relativisme en oorlogshitserij. Daarvoor in de plaats brengen wij zelfliefde, waarheid, identiteit en traditie. We blijven de publieke opinie beïnvloeden en nóg meer jongeren betrekken bij onze missie. Het is de taak van JFVD om een nieuwe generatie op te leiden. Een generatie jongeren die WEL kiezen voor Nederland, die WEL kiezen voor onze eigen mensen.