menu

Forum for Democracy International start burgerinitiatief voor lagere energierekening

Forum for Democracy International start burgerinitiatief voor lagere energierekening

Energie is een basisbehoefte en de drijfveer achter onze economie en zou daarom niet als politieke speelbal moeten worden gebruikt. Maar dat is precies wat er nu gebeurt. 

De Europese Unie heeft een energiecrisis gecreëerd door een van de grootste gasleidingen af te sluiten. Het resultaat is een chaotische markt en armoede voor tientallen miljoenen Europeanen. Met de huidige prijzen wordt het voor miljoenen burgers onbetaalbaar om in de winter hun huis te verwarmen. Talloze bedrijven staan op de rand van een faillissement  en zolang de EU niet van koers verandert, zal dit alleen maar erger worden. 

Daarom komt Forum for Democracy International met een Europees burgerinitiatief om de energierekening te verlagen door middel van drie concrete voorstellen: 

1. Stop de sancties tegen Rusland, die niet het gewenste politieke effect hebben, maar wel de energiepijzen omhoog drijven;

2. Open Nordstream 2 om de energietoevoer naar Europa te vergroten, waardoor de prijs zal dalen; 

3. Maak een einde aan CO2-taksen en het Europese emissiehandelssysteem, die alle vormen van energie, elektriciteit inbegrepen, kunstmatig duurder maken. 

Wanneer we een miljoen handtekeningen weten te verzamelen, mogen we het voorstel toelichten tijdens een hoorzitting in het Europees Parlement, en agenderen bij de Europese Commissie. Er staat dus echt wat op het spel. Teken daarom nu en deel het initiatief met zo veel mogelijk vrienden, familie en anderen!