Baudet: "Maximumsnelheid terug naar 130!"

Baudet: "Maximumsnelheid terug naar 130!"

 

  • Effect van snelheidsverlaging op stikstofuitstoot volstrekt verwaarloosbaar
  • Hanteer maximumsnelheden naar Duits model: 130 standaard, harder waar dat veilig kan
  • Géén trajectcontroles om automobilist als melkkoe te gebruiken
  • FVD enige échte partij vóór mobiliteit


De Tweede Kamer sprak afgelopen week over de begroting van het Ministerie van Infrastructuur. Thierry Baudet maakte zich hier als enige hard voor de automobilisten, die tegenwoordig door vrijwel alle andere partijen in de kou worden gezet.

De VVD: van vroem-vroempartij naar tuf-tufpartij

Voorheen stond de VVD er nog om bekend op te komen voor de automobilist, maar daar is definitief niets meer van over. Eerder verlaagde VVD-minister Cora van Nieuwenhuizen de maximumsnelheid van 130 naar 100. Nu accepteert de partij ook de hoge belastingen en accijnzen om autobezit te ontmoedigen. Alsof dat nog niet genoeg is, pleit de VVD zelfs voor invoering van een kilometerheffing - een onevenredige belasting voor mensen die buiten de Randstad wonen.

Hogere maximumsnelheid, lagere belastingen

FVD wil de snelheidsverlaging direct terugdraaien, dus: in ieder geval overdag terug naar 130! De maatregel zou bedoeld zijn om de stikstofuitstoot te verlagen, maar inmiddels is aangetoond dat het effect verwaarloosbaar is. In een jaar tijd wordt er per hectare natuur slechts 15 gram stikstof minder uitgestoten: evenveel als een hondendrol. Behalve het terugdraaien van de snelheidsverlaging, moet ook worden onderzocht op welke wegen het verantwoord is om nog harder te rijden: maximumsnelheid naar Duits model.

Daarnaast moet er een einde komen aan trajectcontroles die alleen bedoeld zijn om automobilisten geld uit de zak te kloppen. Baudet vroeg de minister om een overzicht van alle trajectcontroles, waarbij per trajectcontrole wordt aangegeven hoeveel geld ermee wordt binnengehaald en wat het effect is op de verkeersveiligheid. Aan de hand van de resultaten dienen alle trajectcontroles te worden heroverwogen. 

FVD is er voor de automobilist

FVD zal zich blijven inzetten om zowel het bezit als het gebruik van auto’s goedkoper te maken. Om automobilisten hun vrijheid terug te geven. En vóór een mobiel Nederland.

Bekijk hier de hele bijdrage van Thierry Baudet:

https://www.youtube.com/watch?v=KIMb8tHDb64