Gelderland

Gelderland

Ontmoet onze lijsttrekker


Anita van Iperen

Anita van Iperen (56 jaar) - Statenlid

Ik ben betrokken geraakt bij FVD omdat daar gestreden wordt om ook in de politiek de waarheid te mogen zeggen en om ervoor te knokken dat mensen in alle vrijheid een goed en mooi leven kunnen opbouwen in ons land.

Anita van Iperen is Statenlid voor FVD Gelderland en commissielid voor FVD Tiel. In het verleden werkte ze in de kerk en het onderwijs. Nu richt ze zich op schuldhulpverlening. Ze is moeder van een puberzoon.

Huidige Statenleden


Peter Vermaas

Peter Vermaas (35 jaar) - Fractievoorzitter

Gezond verstand is belangrijker dan obsessieve doelen uit papieren werkelijkheden.

Peter Vermaas woont met zijn gezin op de Veluwe en is sinds 2019 actief voor FVD in de Provinciale Staten van Gelderland. Daar zet hij zich onder andere in tegen de enorme verspilling van belastinggeld aan bijvoorbeeld obsessieve, administratieve CO2 reductie. Daarnaast is Vermaas Business Analyst bij een machinebouwer. In beide banen is voor hem een logische, rationele benadering belangrijk die past bij zijn achtergrond als toegepast wiskundige.

Ilze van Roozendaal

Ilze van Roozendaal (37 jaar) - Statenlid

De politiek is er voor de burgers, en niet andersom!

Ilze is meester in het belastingrecht en heeft een belastingadviespraktijk voor het mkb. Daarnaast is ze gemeenteraadslid in Tiel en strijdt ze tegen de klimaatgekte. Ilze woont op de boerderij waar ze ook graag op haar paard rijdt en van het boerenleven geniet.

Kees Claassen

Kees Claassen (80 jaar) - Statenlid

De weg van de minste weerstand volgen, zoals water zijn weg kiest, is de natuurlijke weg en effectiever dan tegen de stroom in roeien. Dit is een natuurwet.

Kees is gepensioneerd socioloog. Hij was werkzaam als beleidsadviseur en organisator in het sociale domein in Den Haag en Rotterdam en bij andere gemeenten in Zuid-Holland. Hij woont sinds 2012 weer in zijn geboortedorp Beuningen. Als boerenzoon gaat zijn hart naar het leven van de boerenstand dat hij zo goed mogelijk verdedigt in de provinciale staten tegen de slopers van het boerenondernemerschap.

Alex van Wijhe

Alex van Wijhe (36 jaar) - Statenlid

Waarheid overwint. Altijd.

Alex is geboren, getogen & getrouwd in Apeldoorn. Als FVD’er en Christen zet hij zich in voor een mooie, eerlijke en vrije gemeente. Slim investeren (dus géén Smart City), betaalbare energie, een gezonde leefomgeving en behoorlijk bestuur zijn de speerpunten van Alex.

Bedankt voor uw stem op FVD!

Wat FVD wil in Gelderland

  • Macht terug naar de burger: bindende referenda
  • Nooit meer vrijheidsbeperkende maatregelen en QR
  • Veiligheid waarborgen: nooit op verzoek van de landelijke politiek een AZC openen
  • Lagere energierekening; niet van het gas af

Socials