WYBREN VAN HAGA “De jubelstemming rondom Rutte staat in schril contrast met de feiten”

WYBREN VAN HAGA “De jubelstemming rondom Rutte staat in schril contrast met de feiten”

Politici kijken vaak niet naar feiten. Ze buigen de werkelijkheid hun kant op. Beloftes worden direct na verkiezingen gebroken. In een coalitie-kabinet worden harde cijfers genegeerd. Ons mooie land wordt daardoor al jaren slecht bestuurd. Na drie kabinetten Rutte glijden we steeds verder af. Steeds meer mensen zien dat hun land onherkenbaar verandert.

Op het terrein van immigratie, klimaat en Europa staat de jubelstemming van de kabinetten Rutte in schril contrast met de feiten. Maar ook in de Corona-situatie is de waarheid het eerste slachtoffer geworden. De cijfers werden verkeerd of op suggestieve wijze gepresenteerd zodat onwetende toeschouwers een rad voor ogen werd gedraaid. Absolute en relatieve getallen werden door elkaar gehaald, in grafieken werd met de schaalverdeling gerommeld en relevante informatie werd achtergehouden.

Als een van de weinige ingenieurs in de Tweede Kamer probeerde ik de afgelopen tijd voortdurend te zoeken naar de waarheid. Naar de echte feiten. Naar de cijfers achter de façade van Van Dissel, De Jonge en Rutte.

Daarom ben ik ook zo blij met mijn fractiegenoot Thierry Baudet, met Eerste Kamerlid Paul Frentrop en de vele andere FVD-ers met wie ik dagelijks deze strijd voor waarheid voer. Ik zal dat komend jaar blijven doen - vanaf plek 2 op de kandidatenlijst voor Forum voor Democratie. En ik geef u graag een leestip.

Want mijn partijgenoten Frentrop en Baudet schreven een boek waarin zij op overzichtelijke wijze de resultaten op een rij zetten van tien jaar Rutte. Het is een onmisbaar naslagwerk met duidelijke grafieken waarin, uit keiharde cijfers, de ravage blijkt van tien jaar Rutte.

Het is verplichte kost voor eenieder - FVD-er of niet! - die belang stelt in de toekomst van ons land. Ik kan het u van harte aanbevelen. Bestellen kan hier: shop.fvd.nl.

Veel leesplezier! En alvast een prachtig nieuwjaar.

Met vriendelijke groeten,

ir. Wybren van Haga