Teken NU voor een referendum over de Donorwet

Teken NU voor een referendum over de Donorwet

Misschien heeft u het al langs zien komen: onlangs is een initiatief gestart om een referendum af te dwingen over de omstreden Donorwet.

Als deze wet definitief van kracht wordt zal dat ingrijpende gevolgen hebben voor uw persoonlijke leven en dat van uw naasten. De Overheid mag dan namelijk - zonder dat u daar voorafgaand toestemming voor heeft gegeven - uw organen afnemen nadat u hersendood bent verklaard. Wij vinden dat dit zó diep ingrijpt in de privésfeer dat alle Nederlanders daarover moeten kunnen mee beslissen.

We moeten vóór 14 juni 300.000 handtekeningen verzamelen om dit referendum af te dwingen. En hoe eerder het ons lukt, hoe beter, omdat de Eerste Kamer tegelijkertijd probeert om de afschaffing van het referendum zo snel mogelijk te voltooien. Het is niet alleen een race om de 300.000 handtekeningen überhaupt te halen - maar ook een race tegen de klok voordat het referendum door de Eerste Kamer wordt afgeschaft.

TEKEN DAAROM NU ONLINE OP REFERENDUM.NL

En roep mensen in uw omgeving op om ook zo snel mogelijk te tekenen. Laten we van onze democratische rechten gebruik maken zolang we ze nog hebben. Laten we aan de politiek tonen dat we enorm veel waarde hechten aan dit democratische instrument. Laten we nog één keer vol overtuiging ons democratische geluid laten horen!

TEKEN NU!

Iedereen die op 18 juni 2018 de leeftijd van 18 jaar bereikt kan tekenen. Woont u in het buitenland dan is het iets meer werk, instructies vindt u hier: https://hartvoordemocratie.nl/faq.html

Wilt of kunt u niet online ondertekenen dan kunt u ook een formulier downloaden en op papier ondertekenen. Vervolgens kunt u het formulier dan op de post doen. klik daarvoor op deze link: https://www.referendumovereenwet.nl/wetten/33506