menu

Stop de QR-controlestaat

Stop de QR-controlestaat

Onder het mom van volksgezondheid is ons een persoonsgebonden QR-code opgedrongen. In eerste instantie om 'veilig en makkelijk' mee te kunnen reizen. Nu wordt dat 'tijdelijke' EU-coronacertificaat permanent. Twee tot drie injecties per jaar zijn vereist om nog een groen vinkje te krijgen. Maar niemand weet welke voorwaarden er in de toekomst nog meer kunnen worden gesteld - en waarvóór. Er wordt met grote snelheid een QR-controlestaat opgetuigd en dat moet stoppen.

In de zomer van 2020 was het nog ontspannen reizen door Europa. Met de auto reed je zo de grens over om ergens te eten of slapen, zónder een QR-code te laten zien. Het was toen een paar maanden na de eerste coronagolf, met een piek van 'coronadoden' die we daarna niet meer hebben gezien. Maar reizen was geen probleem: de bange mensen bleven in Nederland, de nuchtere mensen gingen gewoon op pad en zagen met eigen ogen dat er eigenlijk vrij weinig aan de hand was in het buitenland - in tegenstelling tot wat zij dagelijks in de media te zien en te horen kregen.

Terug in Nederland gingen de thuisblijvers twijfelen en door alle positieve verhalen besloten ze voor de zomer van 2021 gewoon weer een buitenlandse vakantie te boeken. Slechts weinigen konden echter vermoeden dat vakantie vieren in 2021 een veel grotere uitdaging zou worden dan op het hoogtepunt van de 'pandemie'. Er werd een 'tijdelijk' EU-coronacertificaat ingevoerd om reizen 'makkelijker' te maken. Maar in plaats van makkelijker, werd het juist moeilijker. Een vliegtuig kwam je niet meer in zonder QR-code en voor wie met de auto reisde, ging het begin zomer nog wel, maar in Frankrijk moest vanaf augustus al overal een QR-code worden getoond. Meer landen volgden.

Wie toen nog dacht dat we dat in Nederland 'gelukkig' niet hoefden, had het Nederland van vandaag niet meer teruggekend. Wie destijds zijn zorgen over de toekomst uitte werd door goedbedoelende medeburgers vooral op het hart gedrukt dat 'we het nu toch wel allemaal achter de rug hadden'. Maar diezelfde brave burgers staan nu in de rij voor hun derde prik, die ook nooit 'nodig' zou zijn, en velen van hen staan te klappen – niet voor de zorg, maar voor een 2G-systeem dat het voor ongevaccineerden onmogelijk maakt om nog ergens binnen te komen.

 

Vaccinatieplicht

In Oostenrijk is de vaccinatieplicht al ingevoerd op last van hoge boetes en celstraffen. Deze 'nodige stap in de strijd tegen het virus' is nu zelfs een optie die in Nederland niet langer wordt uitgesloten. En als Nederland zelf geen vaccinatieplicht invoert, dan doet de Europese Unie het wel. Iets dat een paar maanden geleden nog ondenkbaar was, maar door het dagelijkse bombardement van angstpropaganda inmiddels door velen wordt geslikt, of erger nog: wordt aangemoedigd. 

En dat terwijl de 'pandemie' voorbij is (1). Dat zeggen niet alleen wij, maar ook AstraZeneca, bekend van het coronavaccin dat zo gevaarlijk is dat onder meer Nederland ermee stopte. De topman van de Britse farmaceut, Pascal Soriot, deelde onlangs officieel mee dat 'de pandemie voorbij is'. Voor de vaststelling ervan keken ze onder meer naar de dodenaantallen, die in vergelijking met de eerdere coronagolven erg laag zijn.

Desondanks zijn de maatregelen nog nooit zo streng geweest als nu en wordt de strop alleen maar strakker aangetrokken. Het leven in Europa begint steeds meer te lijken op dat in China. De Europese Unie neemt een voorbeeld aan het Aziatische land, want de omstreden QR-code is straks niet meer 'tijdelijk', maar permanent (2). Het is de zoveelste 'complottheorie' die uitkomt. De 'factcheckers' van Nu.nl claimden dat onze waarschuwing voor een Europees vaccinatiepaspoort 'ongefundeerd' was (3). Volgens NUcheckt was er 'geen enkele aanwijzing voor'. Tot zover het nut van 'journalisten'. 

We konden dus al van een afstand zien aankomen dat de Europese coronapas - o.a. vanwege de miljoenen kostende digitale infrastructuur - niet tijdelijk zou zijn. Volgens de Europese Unie is het voorwaardelijk toegankelijk maken van landen zelfs een 'enorm succes'. Desondanks lijkt het niemand te interesseren dat het QR-systeem op ongekende wijze faalt - als je tenminste gelooft dat de intentie ervan is de volksgezondheid te bevorderen. De 'besmettingen' zijn sinds de uitrol ervan namelijk hoger dan ooit.

 

QR-code naar zes maanden

Het aandeel gevaccineerden onder positief getesten is 90% bij mensen vanaf 70 jaar, de kwetsbaarste groep, toont grafiek 2. Maar in plaats van dit te erkennen en ermee te stoppen, bijt men zich erin vast. De QR-code zal alleen werken, zo denkt het kabinet, als het nog strenger wordt en met nog meer verbeten politie-inzet wordt gecontroleerd.

Veelzeggend is dat een 'boosterinjectie' verplicht wordt om de QR-code geldig te houden. De Griekse premier Mitsotakis was de eerste die daarop aandrong op televisie in Europees verband. Volgens hem moest een QR-code na zes maanden verlopen. Alleen met een nieuwe prik mag een burger dan weer een half jaar door de EU reizen. Tot niemands verbazing ging Hugo de Jonge er namens Nederland mee akkoord. Ook binnen Nederland krijgt een 'vaccin' een beperkte geldigheidsduur. En wellicht wordt de EU-termijn van zes maanden later nog verder ingekort, want we zitten nu feitelijk al op drie prikken per jaar. De eerste Pfizer en Moderna vaccinaties werden begin 2021 gezet en nu er een derde ‘boosterprik’ is met dezelfde substantie als de eerste twee keer, komt dat op drie injecties per jaar uit.

In Israël is het al een tijd zo dat de vaccinatie nog maar een half jaar geldt, wat het mogelijk maakt om de werking van het coronacertificaat (Green Pass) onder deze voorwaarde te onderzoeken. Wetenschappers van The Hebrew University of Jerusalem, Bowling Green State University en het Operations Research Center van MIT Sloan School of Management bogen zich hierover (4). Ze noemen de nieuwe Green Pass 'inefficiënt in het voorkomen van infectieverspreiding'.

 

European Digital Identity Wallet

Maar wie is er nog geïnteresseerd in wetenschappelijk onderzoek naar de waanzin die nu overal met grote haast doorgevoerd wordt? De beleidsmakers in ieder geval niet. Die pakken deze kans - 'a unique window of opportunity', zoals Klaus Schwab het zegt - om de controle op burgers te vergroten. De QR-code moet vrijwel bij elke banale bezigheid getoond worden, bijvoorbeeld als je gaat sporten of naar de bouwmarkt gaat. Compleet met legitimatie, alsof je op reis gaat - terwijl je gewoon probeert je leven te leven. Straks mag je niet eens meer werken zonder QR-code. Mensen in westerse landen verliezen hun baan al als ze de prik weigeren: in onder meer Australië en de VS is dit al de pijnlijke realiteit.

Laat het duidelijk zijn: FVD strijdt voor de vrijheid van álle Nederlanders - en dus niet alleen voor die van ongevaccineerden. Het gaat om overheidscontrole. Immers: door de voortdurend veranderende 'vrijheidsvoorwaarden' zijn de 'gevaccineerden' van nu de 'ongevaccineerden' van over een paar maanden. Het wil nog niet helemaal doordringen tot veel Nederlanders, maar wie straks zijn 3e, 4e, 5e, 6e of zelfs 7e prik weigert, is weer 'ongevaccineerd', krijgt een rood kruis bij het scannen van de QR-code en mag niet meer werken, winkelen, uit eten, sporten of wat dan ook. Maar het blijft niet bij iemand de toegang tot het sociaal-maatschappelijk leven ontzeggen. De beperkingsmogelijkheden gaan nog veel verder.

Met de introductie van de Europese digitale identiteit – eerst vrijwillig natuurlijk – wordt de weg geplaveid voor nog ingrijpendere, China-achtige toestanden. Het heet de European Digital Identity Wallet en wordt gekoppeld aan je bankrekening. Daarnaast wordt de euro op termijn vervangen door de digitale euro, die je niet meer contant kunt opnemen en direct wordt beheerd door de ECB. Waaraan mag je straks je geld nog uitgeven en onder welke voorwaarden? Het is een horrorscenario dat met grote vaart op ons afkomt.

 

Sociaalkredietsysteem

Voor sommigen klinkt het als de zoveelste 'wappietheorie', maar het is het logische gevolg van de feiten zoals we die nu om ons heen zien. Zo heeft de ING Bank in België ongevraagd alle bankgegevens van haar klanten gekoppeld aan hun medisch dossier in de ING-app (5). 'Handig voor op reis!' jubelen ze. 'Gratis toegang tot je medische dossiers, coronapaspoort en -testresultaten in één oogopslag.' Het lijkt in alles op een opmaat naar het Chinese vaccinatiepaspoortsysteem. Dat bevat je naam, foto, leeftijd, gezinsleden, adres, werkgever, of je gevaccineerd bent of niet, wanneer je covid-testen waren en belangrijker nog: waar je bent, in realtime.

Dit leidt ertoe dat ze iedereen altijd en overal kunnen traceren. Ben je onbewust in de buurt geweest van iemand die later positief test, dan gaat jouw QR-code op geel of rood en moet je verplicht testen en in quarantaine om het weer groen te krijgen. Maar als je iets op sociale media plaatst wat de staat niet aanstaat, hebben ze je ook zo te pakken. Handig! Aangezien betalen in China ook per app gaat, die van Alipay, is dat ook gekoppeld, en zo kun je geen kaartje voor de trein of het vliegtuig meer kopen als je status niet groen is.

In Europa veranderen de voorwaarden voor een groen vinkje - en dus de toegang tot het sociaal-maatschappelijk leven - in rap tempo. Het doen van een test, het nemen van een injectie: het zijn slechts de eerste gehoorzaamheidsproeven, de eerste testen van iemands loyaliteit aan de staat. Nu we eenmaal hebben geaccepteerd dat onze vrijheid voorwaardelijk is, kan de overheid nog zoveel meer hoepels verzinnen voor de burger om doorheen te springen. Zeker wanneer andere 'crises' aanleiding geven tot het nemen van 'verantwoordelijkheid', zoals de 'klimaatcrisis'.

Het QR-systeem is de opmaat naar een totale controlestaat en dat moet stoppen. Zoals voormalig luitenant-kolonel bij de Special Forces in Australië, Riccardo Umberto Guerrino Bosi, zegt (6): 'Als de meesten van ons zeggen dat het voorbij is, is het voorbij. Werk vanaf vandaag niet meer mee, werk je voor de staat, ga met verlof, maak het land op die manier onbestuurbaar en met kerst ben je weer vrij.'


  1. https://pnws.be/volgens-astrazeneca-is-de-pandemie-voorbij/
  2. https://www.trouw.nl/buitenland/de-europese-coronacheck-is-een-blijvertje-maar-blijven-twee-vaccinaties-genoeg~bc841925/
  3. https://www.nu.nl/nucheckt/6074477/nucheckt-beweringen-over-europees-vaccinatiepaspoort-ongefundeerd.html
  4. https://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_id=3963606
  5. https://www.ing.be/nl/retail/daily-banking/e-banking/helena
  6. https://brandnewtube.com/watch/riccardo-umberto-guerrino-bosi-former-australian-army-special-forces-lieutenant-colonel_Do23lh2le32DUcL.html