Paul Cliteur unaniem gekozen tot fractievoorzitter FVD in de Eerste Kamer

Paul Cliteur unaniem gekozen tot fractievoorzitter FVD in de Eerste Kamer

Na een zorgvuldig proces waarbij alle (toekomstig) fractieleden hun wensen en bezwaren vertrouwelijk duidelijk konden maken (“biechtstoel procedure”) heeft de nieuwe Eerste Kamerfractie unaniem voor Paul Cliteur gekozen om het fractievoorzitterschap van Forum voor Democratie in de senaat op zich te nemen. Om Cliteur bij zijn werk te ondersteunen worden twee vice-voorzitters aangesteld: oud-wethouder Lennart van der Linden en hoogleraar Paul Frentrop. Ondernemer en zorgprofessional Bob van Pareren zal het penningmeesterschap op zich nemen en medisch specialist in opleiding, Nicki Verweij, wordt secretaris.

Het is gebruikelijk dat de grootste fractie in de Eerste Kamer de Kamervoorzitter levert. Een eervolle en belangrijke functie die tot op heden werd bekleed door Ankie Broekers-Knol (VVD), maar die na de installatie van de nieuwe Eerste Kamer op 11 juni in principe aan FVD zal toekomen. 

De fractie heeft besloten om oud-generaal Toine Beukering voor te dragen als kandidaat-voorzitter. Binnenkort zal Beukering zijn kandidatuur nader toelichten.