menu

Nieuwe Europese partij ESN komt samen op FVD-bijeenkomst in Brakel

Nieuwe Europese partij ESN komt samen op FVD-bijeenkomst in Brakel

Op zondag 15 september organiseerde Forum voor Democratie de allereerste bijeenkomst die in het teken stond van de nieuwe Europese partij: Europa van Soevereine Naties (ESN). Op een unieke locatie in Brakel werd geproost op de gloednieuwe samenwerking, die onder meer het stoppen van de massa-immigratie naar Europa, het tegengaan van de Brusselse bureaucratie en het herstellen van de Europese soevereiniteit en -cultuur als belangrijkste missies heeft.

De partijen die samen het nieuwe ESN vormen zijn AfD (Duitsland), Reconquête (Frankrijk), Forum voor Democratie (Nederland), Mi Hazank (Hongarije), Revival (Bulgarije), SDP (Tsjechië), Republika (Slovenië), New Hope (Polen) en TTS (Litouwen).

Onder de aanwezigen in Brakel was onder meer Renconquête-voorman Éric Zemmour, die in zijn toespraak zijn optimisme benadrukte over de samenwerking met FVD en alle andere pro-Europeaanse zusterpartijen.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Ook partijleider Thierry Baudet (FVD) richtte een woord tot de aanwezigen, waarin hij het belang van Europese samenwerking benadrukte: "Wij zijn patriotten, in zekere zin ook nationalisten. Maar we willen wel samenwerken: we zijn bovenal Europeaan. En die samenwerking kan nu gestalte gaan krijgen. Een betere en sterkere Europese samenwerking dan ooit tevoren."

FVD behaalde bij de afgelopen Europese parlementsverkiezingen geen zetel, maar zal toch onderdeel uitmaken van de partij. Met name voor het bouwen van instituties, het leveren van talent en het opzetten van een infrastructuur voor de partij - iets waar FVD zich op nationaal niveau, als grootste ledenpartij van Nederland, weet te onderscheiden van de concurrentie.

Wij zijn patriotten, in zekere zin ook nationalisten. Maar we willen wel samenwerken: we zijn bovenal Europeaan. En die samenwerking kan nu gestalte gaan krijgen. Een betere en sterkere Europese samenwerking dan ooit tevoren."
-Thierry Baudet

Behalve toespraken van (internationale) politici stond de bijeenkomst ook in het teken van sociale cohesie: een enorme EerlijkEten-braai, bediend door chefkok Laurent Schandrin, een heus Forum-casino en zelfs een kinderboerderij was aanwezig.