Meld je aan voor de FVD Winterschool!

Meld je aan voor de FVD Winterschool!

FVD organiseert ieder halfjaar een Zomer- en Winterschool voor jonge mensen die op zoek zijn naar nieuwe ideeën en een ongedwongen debat, waarin de ontdekking en zelfontplooiing voorop staan.

Komende winterschool

Eén van de grote thema’s van de toekomst is ongetwijfeld het klimaat en alles wat daar bij hoort: energievoorziening, biodiversiteit, omgang met planten en dieren, vervuiling en de uitstoot van broeikasgassen. Maar wat weten we nu eigenlijk over de oorzaken van de waargenomen temperatuurstijging? Wat zijn de kosten van alternatieve energiebronnen? Is er een oplossing voor overbevissing en ontbossing? En waar liggen de kansen voor Nederland als er een mondiale ‘energietransitie’ aankomt? Kortom: wat moet het beleid zijn ten opzichte van alles dat met duurzaamheid te maken heeft? 

Daarover gaat Forum voor Democratie drie dagen lang nadenken, discussiëren en debatteren op een landhuis midden in de natuur. Met experts uit binnen- en buitenland en 30 deelnemers.

Verder zullen we onder begeleiding van Joshua Mitchell (Hoogleraar aan Georgetown University) nader ingaan op onder andere De Tocqueville en Nietzsche om een beeld te krijgen hoe we zijn gekomen waar we nu zijn, maar ook hoe het denken van De Tocqueville een bron is om politiek te bedrijven in de 21e eeuw. 

We zullen jullie verder uitdagen met interactieve opdrachten en inspirerende lezingen. Ook mooie diners en sportactiviteiten staan op het programma. Deelnemers ontvangen voorafgaand een boekenpakket en een reader. 

Ook jij kunt meedoen! 

Ben je tussen de 18 en 35 jaar? En wil je meer leren over het klimaatdebat alsook je algemene (culturele) ontwikkeling verder ontwikkelen? 

Geef je dan nu op voor dit unieke event. Stuur vóór 10 november je CV en een korte video waarin je je motivatie om mee te doen toelicht naar [email protected]


Kosten: €250,- p.p. (incl. 3 overnachtingen, diners, ontbijt, etc.)
Periode: 4-7 januari 2018
Leeftijd: 18-35 jaar
Opgeven: vóór 10 november 2017 via [email protected]