menu

LIVE de rechtszaak! Baudet vs CIDI

LIVE de rechtszaak! Baudet vs CIDI

Volg op woensdag 15 december vanaf 13:30 uur het kort geding van een aantal “Joodse” organisaties tegen Thierry Baudet, die wordt bijgestaan door topadvocaat Gerard Spong. De zaak is een strijd om het vrije woord, waarvan de uitkomst gevolgen heeft voor heel Nederland. Want deze uitspraak bepaalt of we mogen zeggen wat waar is.

Al decennia zien we hoe de Tweede Wereldoorlog wordt misbruikt om linkse standpunten mee te legitimeren. Wie voorstander is van immigratiebeperking, wordt gratuit weggezet als nazi. Wie tegenstander is van de Europese Unie - dus voorstander van Nederland - wordt weggezet als nazi. Het zou een glijdende schaal zijn: wie niet voorstander is van de afschaffing van alles wat ons dierbaar is, is slecht. Nee nu, zien we wat er gebeurt. De coronaregels zijn misschien wel de meest onderdrukkende, belachelijke en misselijkmakende beperkingen van het menselijk bestaan die we ons kunnen herinneren. En nou juist dít mogen we niet zeggen, als het aan de voorstanders van het regime ligt. Maar op 15 december buigt de rechter zich hierover.

Maar nu er daadwerkelijk sprake is van onderdrukking en uitsluiting door de overheid, zoals we dat eerder alleen tijdens of in aanloop naar de Tweede Oorlog hebben gezien, is de vergelijking ineens uit den boze. De aanval op het vrije woord is ingezet, ironisch genoeg exact door organisaties die menen te weten waar onderdrukking en uitsluiting toe kan leiden.

Mogen we nog lessen trekken uit het verleden, of moeten we zwijgend toekijken wanneer zorgwekkende historische parallellen zich aandienen?