menu

Kamer weigert debat over omstreden Marrakesh immigratiedeal

Kamer weigert debat over omstreden Marrakesh immigratiedeal

Deze week weigerde de coalitie de oproep van FVD-leider Thierry Baudet om in debat te gaan over deomstreden  VN-immigratiedeal, waarin immigratie tot “mensenrecht” kan worden verklaard. Mark Rutte (VVD) en Sybrand Buma (CDA) willen dat Nederland deze deal in december in Marrakesh ondertekent.

Als gevolg van dit verdrag kan nog veel meer immigratie uit Afrika en het Midden-Oosten op gang komen. Zeker nu activistische rechters in de ‘Urgenda-zaak’ hebben laten zien dat ook zgn. “niet-bindende” klimaatafspraken gewoon tot bindend beleid kunnen worden gemaakt.

De Verenigde Staten, Hongarije en Australië hebben al aangegeven deze immigratiedeal NIET te zullen ondertekenen omdat ze vrezen hiermee alle controle over hun immigratiebeleid te verliezen. Ook hebben Oostenrijk, Polen en Denemarken grote zorgen geuit. Zij zullen de deal hoogstwaarschijnlijk evenmin ondertekenen. 

De FVD-motie waarin de regering wordt opgeroepen het Marrakesh-pact niet te ondertekenen werd verworpen door VVD en CDA. Zoals keer op keer blijkt: VVD en CDA roepen in campagnetijd op tot minder immigratie; maar ondertussen zijn ze verantwoordelijk voor steeds meer immigratie. 2017 was een absoluut recordjaar. Er kwamen meer dan 235.000 mensen naar Nederland!