FVD snelst groeiende partij van Nederland

FVD snelst groeiende partij van Nederland

Sinds de lancering van de nieuwe partij Forum voor Democratie (Lijst 16) eind september vorig jaar, is de ledengroei explosief aan het versnellen. Inmiddels is de grens van 4.000 leden al overschreden, en komt het aantal van 5.000 leden in zicht. Er zijn dagen dat er zich meer dan 100 nieuwe leden aanmelden. Het bestuur van FVD is blij met de grote aantallen nieuwe leden: "De leden stellen ons in staat stellen de partij versneld uit te bouwen. We gaan ook provinciale en gemeentelijke afdelingen opzetten, zodat we een sterke structuur hebben om mee te doen aan alle komende verkiezingen en ook via de provinciale verkiezingen in de Eerste Kamer vertegenwoordigd worden”.

Lijsttrekker Thierry Baudet zegt: “Er is enorm veel enthousiasme, we merken het iedere dag weer. Mensen willen zich bij ons aansluiten, ze willen helpen bij de campagne en doneren. Onze bijeenkomsten worden buitengewoon goed bezocht, en minstens de helft van de aanwezigen wordt ook lid. Het zijn mensen die hun vertrouwen in de traditionele politiek hebben verloren. Het gevoel ontstaat dat het nu echt mogelijk is om zaken te veranderen. Dat is wat veel mensen willen, en dat is ook wat Forum voor Democratie gaat doen.”

Strafpleiter Mr. Theo Hiddema (samen met Baudet mede-lijstaanvoerder): “Ik werd door de lijsttrekker verordonneerd om in flink wat zaaltjes op te treden, het was voor mij een sprong in het duister: ik ben geen politicus en had geen idee hoe die dingen werken. Ik ben echter enorm gegrepen door het elan dat op de bijeenkomsten te bespeuren is. En ik merk dat er heel veel behoefte is aan onze duidelijke visie op wat er veranderen moet. Daarom heb ik zoveel mogelijk tijd vrijgemaakt voor het campagnewerk, dat viel niet mee, want ik heb natuurlijk ook gewoon mijn dagelijkse praktijk. Ik heb geen spijt van mijn beslissing om mij kandidaat te stellen voor de Tweede Kamer. Ik verheug mij zelfs op het innemen van mijn zetel en de komende 4 jaar vanuit mijn praktijkervaring inbreng te leveren bij de relevante wetsontwerpen.”

De grote steun voor FVD vertaalt zich ook in de vele donaties aan de crowdfunding. Dat is hard nodig ook, want anders dan de bestaande partijen, ontvangt FVD geen subsidie. De eerste crowdfundingactie om €100.000 op te halen is inmiddels succesvol afgesloten. De huidige actie voor de financiering van een slotoffensief op de radio heeft inmiddels bijna de beoogde €30.000 opgebracht. Verder valt het op dat veel leden een hoger bedrag betalen dan de minimale jaarlijkse contributie van €25” zegt Henk Otten, de penningmeester (en nummer 4 op de lijst) van Forum voor Democratie.