menu

FVD presenteert verkiezingsprogramma en kandidatenlijst Tweede Kamerverkiezingen

FVD presenteert verkiezingsprogramma en kandidatenlijst Tweede Kamerverkiezingen

Partijleider Thierry Baudet heeft vanuit Den Haag het concept verkiezingsprogramma van Forum voor Democratie gepresenteerd. Tijdens de persconferentie heeft hij tevens onthuld welke kandidaten zich namens FVD zullen inspannen om op 22 november de noodzakelijke verandering af te dwingen. De persconferentie werd live uitgezonden op YouTube en is hier integraal terug te zien.

Het programma voor hoop, optimisme en herstel

Het nieuwe verkiezingsprogramma van FVD draagt de titel “Het programma voor hoop, optimisme en herstel”. Er wordt duidelijk voortgeborduurd op de grote thema’s die FVD al jaren, als enige partij, succesvol agendeert. In het programma zijn “12 regels voor Nederland” opgenomen, die het uitgangspunt zijn van de plannen van de partij.

Onze kandidaten

Op dit moment worstelen veel partijen met interne problemen, die afleiden van waar het echt om gaat. FVD kiest voor stabiliteit, zodat we ons vol passie en toewijding kunnen richten op ons belangrijke werk voor Nederland.

De top vijf van onze kandidatenlijst bestaat uit bekende gezichten - een solide basis voor de komende jaren. Thierry Baudet blijft de onbetwiste leider. Op de tweede plaats komt Frederik Jansen. Op nummer drie staat Gideon van Meijeren en plek vier is gereserveerd voor Pepijn van Houwelingen. Ralf Dekker heeft een goed vooruitzicht op een terugkeer in de Kamer, hij krijgt plaats vijf.

Lijstduwers

Simone Kerseboom zwaait uit als Kamerlid. Wel blijft ze nauw betrokken bij de partij (onder meer voor FVD International) en keert ze terug op de lijst als lijstduwer. Ze wordt onderaan de lijst vergezeld door lijstduwers emeritus hoogleraar Paul Cliteur en uitgever Tom Zwitser.

De volledige top twintig:

 1. Thierry Baudet
 2. Frederik Jansen
 3. Gideon van Meijeren
 4. Pepijn van Houwelingen
 5. Ralf Dekker
 6. Lidewij de Vos
 7. Tom Russcher
 8. Massimo Etalle
 9. Andreas Bakir
 10. Johan Dessing
 11. Joyce Vastenhouw
 12. Iem Al Biyati
 13. Rebecca de Knegt
 14. Peter Verstegen
 15. Anton van Schijndel
 16. Brigitte Antolini
 17. Martin Bos
 18. Pelle Koopman
 19. Ramon van Asch
 20. Marco van den Boomgaard