Duizenden onverklaarbare doden sinds aanvang vaccinaties

Duizenden onverklaarbare doden sinds aanvang vaccinaties

https://www.youtube.com/watch?v=fZPgHZa1FV8

Een uiterst opmerkelijk fenomeen tekent zich af sinds begin mei van dit jaar - dus sinds de volledige uitrol van het vaccinatieprogramma: onverklaarbare, significante oversterfte. Onder alle leeftijdscategorieën.

Volgens officiële CBS-cijfersgingen er in de weken 14 tot en met 40 van dit jaar in totaal 6.768 méér mensen dood dan gemiddeld in de periode vóór corona - dus in de jaren 2015 tot en met 2019.

Trekken we daar de ‘coronadoden’ vanaf (ruim duizend), dan blijft nog altijd een schrikbarend aantal van 5.360 oversterfte over.

Het is onduidelijk waardoor er zoveel meer mensen zijn overleden in de lente en zomer van 2021 dan in gemiddelde jaren. In tegenstelling tot veel andere jaren was er deze zomer bijvoorbeeld geen hittegolf - waar jaarlijks ook duizenden mensen door overlijden. Ook is het onwaarschijnlijk dat deze bijna 5.500 mensen ongeregistreerde coronadoden zouden zijn aangezien bekend is dat coronavirussen in de zomer nauwelijks impact hebben op de volksgezondheid.

Wat verklaart deze aantallen dan wél? Zou het dan toch waar zijn dat de vaccins veel gevaarlijker en dodelijker zijn dan Hugo de Jonge wil onderkennen? FVD stelt Kamervragen.

 

Vraag 1

Is de minister op de hoogte van de oversterfte die het CBS rapporteert sinds mei 2021?

 

Vraag 2

Wat is volgens de minister de verklaring voor deze oversterfte?

 

Vraag 3

Laten andere landen vergelijkbare oversterfte zien?

 

Vraag 4

Wilt u deze vragen tijdig beantwoorden?