menu

Leeuwarden

Leeuwarden
Kevin Oudhuis

Kevin Oudhuis (35 jaar) - Fractievoorzitter

Referenda zijn essentieel voor een gezonde democratie, het geeft de burger directe invloed op het beleid, zonder de tussenkomst van ambtenaren, partijen of politiek.

Kevin komt uit de verkeersveiligheid wereld waar hij actief was als operationeel directeur. Tegenwoordig is hij zelfstandig ondernemer, werkzaam als beleidsmedewerker voor de PS-fractie en tevens FVD-hoofdcoördinator in Fryslân. Hij wil er in de gemeenteraad op gaan toezien dat de gemeente geen gemeenschapsgeld meer verkwanselt aan de energietransitie, woke-propaganda of build back better maar zich weer gaat richten op haar kerntaken zoals wonen, veiligheid, werk en inkomen.

Nanne Feenstra

Nanne Feenstra (31 jaar) - Fractievolger

Vrijheid is het grootste goed, en dient ten allen tijden beschermd te worden.

Nanne is medewerker van het hoofdkantoor van Forum voor Democratie en is sinds 2020 de voorzitter van de jeugd van Forum voor Democratie in Fryslân. De globalisering van onze wereld is voor hem de aanzet geweest om politiek actief te worden.

Gerard Janssen

Gerard Janssen (77 jaar) - Fractievolger

FVD is de enige partij die de politieke leugens blootlegt.

Gerard Janssen is 75 jaar. Hij heeft vijfendertig jaar lesgegeven in Grieks en Latijn aan het Stedelijk Gymnasium in Leeuwarden. Gerard is tevens jurist en uitgever van vertalingen van Griekse en Latijnse auteurs (www.chaironeia.nl). Zijn belangstelling richt zich op juridische en onderwijskundige zaken. Roeien is zijn hobby.

Michael Portheine (61 jaar) - Fractievolger

In de politiek mag de waarheid niet gezegd worden, dat moet!

Michael is vader van vier kinderen en zorgondernemer, hij is muziek fan (als het maar goed is, bijna alle soorten behalve house en hoempa). Hij leest graag, bijv. Vonnegut en McGilchrist en hij heeft een grote moestuin. Soevereiniteit van Nederland en van de regio' s heeft hij hoog in het vaandel en volgens hem is vol ook echt vol.

Bedankt voor uw stem op FVD!

Wat FVD Leeuwarden wil

  • Macht terug naar de burger: bindende referenda en gekozen burgemeester
  • Nooit meer vrijheidsbeperkende maatregelen en QR
  • Veiligheid waarborgen: nooit op verzoek van de landelijke politiek een AZC openen
  • Lagere energierekening; niet van het gas af
Verkiezingsprogramma

Bekijk het hele FVD-verkiezingsprogramma

Download het hele programma in PDF of lees het hierboven per standpunt.

Socials

E-mailadres