menu
Thierry Aangevallen

Doneer voor onze beveiliging

98%
€ 97.746 opgehaald van € 100.000

Het is helaas echt nodig dat we dit vragen.

loading-icon

U wordt doorgestuurd naar de betaalpagina.

Gisteravond is Thierry aangevallen.

Een 33-jarige man sloeg hem met een voorwerp hard op zijn hoofd toen hij het gebouw van de Universiteit Gent wilde betreden om daar een lezing te geven.

Tot onze ontzetting stond de politie erbij en keek ernaar zonder iets te doen. De pleger van deze laffe aanval kon Thierry ongestoord opwachten. En hij is nu zelfs alweer op vrije voeten!

We zijn geschokt dat dit kon gebeuren. Godzijdank viel het letsel mee: Thierry heeft een lichte hersenschudding maar maakt het - naar omstandigheden - goed.

Niettemin nemen wij deze gebeurtenis zeer ernstig.

We hebben direct overleg gevoerd met diverse veiligheidsexperts en zijn tot de conclusie gekomen dat we de beveiliging van Thierry - én die van onze andere Kamerleden - zwaar moeten opschroeven.

Dit mag nooit meer gebeuren.

Zeker gezien de verbijsterende passiviteit die de Belgische politie gister aan de dag legde, willen we zélf altijd kunnen zorgen voor voldoende persoonsbewaking. Voor Thierry, maar ook voor Gideon, Pepijn, Freek en Ralf.

We hebben u nooit eerder gevraagd om financiële steun voor de kosten van beveiliging.

Maar nu zijn we genoodzaakt dat te doen.

Help ons, onze mensen veilig te houden. Help ons, intensievere persoonsbewaking te organiseren zodat dit nooit meer kan gebeuren.